Има изявен фаворит за мениджърския пост в Челси

16:35
Има изявен фаворит за мениджърския пост в Челси

Мениджърът на Лестър Енцо Мареска се превръща във водещия кандидат за треньорския пост на Челси. Ръководството на лондончани веднага стартира процеса по намиране на наследник на Маурисио Почетино, който във вторник вечерта официално се раздели със “сините”. Според “Скай спортс” Мареска, Киърън Маккена (Ипсуич), Томас Франк (Брентфорд) и Себастиян Хьонес (Щутгарт) са фаворити за позицията, като източникът твърди, че всеки момент ще започнат преговори първо с италианеца. “Сън” е още по-категоричен, обявявайки, че Мареска в момента е водещият кандидат. Същото твърди и уважаваният италиански журналист Джанлука Ди Марцио.

Според Фабрицио Романо Мареска е получил предложение от Севиля преди няколко седмици, но го е отхвърлил, защото иска да остане в Англия и да води отбор от Премиър лийг. Освобождаващата клауза в неговия договор с Лестър е около 8 милиона паунда.

Мареска бе асистент на Джосеп Гуардиола в Сити, след което напусна, за да поеме отбора на Лестър, с който спечели титлата в Чемпиъншип още в първия си сезон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация