Интересен съперник за Григор в първия кръг на "Ролан Гарос"

16:29
Интересен съперник за Григор в първия кръг на "Ролан Гарос"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира тазгодишното си участие на “Ролан Гарос” с мач срещу Александър Ковачевич (САЩ). Това отреди тегленият днес жребий за втория за годината турнир от Големия шлем.

33-годишният Димитров е поставен под номер 10 и е десети в класацията на АТР, а Ковачевич е 88-и в световната ранглиста.

Двамата не са се срещали досега.

Хасковлията ще участва за 14-та поредна година в основната схема на Откритото първенство на Франция, като на два пъти достига до четвърти кръг - през 2020 година и през миналия сезон.

25-годишният американец пък ще играе за втори път на "Ролан Гарос", като при дебюта си през предишната кампания загуби на старта от бъдещия шампион Новак Джокович (Сърбия) с 3:6, 2:6, 6:7(1).

Григор Димитров попадна в най-долната четвъртина, водена от №2 Яник Синер. При успех над Ковачевич във втори кръг българинът ще играе срещу Фабиан Марожан или квалификант, а първият поставен на пътя му би могъл да бъде полуфиналистът от Рим Алехандро Табило. Номер 8 Хуберт Хуркач е негов потенциален съперник за четвърти кръг, а Синер - за четвъртфиналите.

Откритото първенство на Франция стартира в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация