Левски наказа Крумовград с гол в добавеното време

17:56
Левски наказа Крумовград с гол в добавеното време

Левски спечели с 1:0 гостуването си на Крумовград в среща от 34-тия кръг на efbet Лига, с което сложи край на впечатляващата серия на гостите от 15 шампионатни мача без загуба.

Единственото попадение в двубоя вкара Вандерсон Цунами в 92-ата минута.

"Сините" имаха надмощие почти през целия двубой и можеха да реализират доста по-рано, но на три пъти гредите ги спряха след удари на Бала, Галчев и Димитров.

Срещата бе историческа за футболното съдийство в България. За първи път двубой в елита бе ръководи от жена - Християна Гутева, която се представи нелошо за дебютант.

Непосредствено преди сблъсъка Християна получи букет от съдийската колегия, а двата клуба й подариха по една фланелка.

Иначе Крумовград стигна до корнер още в първите секунди, но той не доведе до опасност. Левски отговори с шут на Охене във втората минута, който излезе в аут.

Малко по-късно, в четвъртата минута, Бала отправи топовен изстрел от двайсетина метра, който намери напречната греда на крумовградчани.

В 14-ата минута Левски осъществи добра комбинация по дясното крило. Тя завърши с шут в аут на Ел Джемили. Три минути по-късно Митков стреля от далечна дистанция над вратата.

В 20-ата минута Кордоба извърши нарушение като последен в отбрана и трябва да е благодарен, че се размина само с жълт картон.

В 28-ата минута "сините" нацелиха напречната греда за втори път. Този път това стори Галчев чрез снаряд от 25 метра., Георгиев успя да чукне леко топката, което бе достатъчно да не спре в мрежата му, а да се отбие в гредата.

В 42-ата минута Колев се откъсна зад "синята" отбрана и отбеляза останал очи в очи с Андреев, но попадението правилно бе отменено поради засада.

Девет минути след почивката Георгиев улови удар на Галчев от дистанция. В 58-ата минута стражът на Крумовград повтори упражнението и след шут под ъгъл на Лима.

Левски продължи да атакува по-опасно от от своя опонент и в 67-ата минута Митков завърши опасна атака на "сините" по лявото крило с удар от границата на големия пеналт, но покрай вратата.

В 80-ата минута Митков цнтрира от фал към Цунами, който се извиси и засече с глава, но Георгиев изби.

Футболистите на Николай Костов не се отказаха да гонят победата, макар че мачът бе без значение и за двата отбора, а настойчивостта им се материализира в заключителните секунди на продължението. Тогава те получиха право да изпълнят корнер. Резервата Димитров стреля с глава в лявата греда, а Цунами с добавка донесе трите точки на родния гранд.

КРУМОВГРАД - ЛЕВСКИ 0:1

0:1 Вандерсон Цунами 92

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 18. Клайдер Машедо, 5. Матей Шимич, 4. Лукас Сантана, 8. Ренан Арияш, 13. Диего Рапосо, 17. Патрик Луан, 91. Вячеслав Велев, 10. Серкан Юсеин, 9. Александър Колев, 2. Джуниет Али

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев, 5. Килиан Ван Дер Каап, 6. Вандерсон Цунами, 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Евертон, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация