Така и не се намери кой да победи Леверкузен в Бундеслигата

18:36
Така и не се намери кой да победи Леверкузен в Бундеслигата

Новият германски шампион Байер Леверкузен завърши кампанията в Бундеслигата по подобаващ начин, след като спечели с 2:1 като домакин на Аугсбург в двубой от последния кръг на първенството. По този начин съставът на Чаби Алонсо за пореден път влезе в историята, след като стана стана първият, който прави цял сезон без загуба в германския елит, записвайки 28 победи и 6 равенства в 34-те кръга на шампионата.

Мачът започна отлично за „аспирините“, които поведоха още в 12-ата минута. Тогава Амин Адли отне топката от Томаш Кубек във вратарското му поле и я подаде на Виктор Бонифейс, който я прати в опразнената мрежа. В 27-ата минута при изпълнение на корнер Йонатан Та опита шут по земя, при който топката претърпя рикошет и това се превърна в асистенция за Роберт Андрих, който удвои преднината на своя тим с удар с пета. Гостите все пак успяха да намалят изоставането си в 62-рата минута, когато Арне Майер отне топката от Адли и пусна пас към Мерт Кьомюр, а 18-годишният халф вкара дебютното си попадение в германския елит с хубав изстрел от границата на наказателното поле. В оставащото време домакините имаха възможности и за трети гол. Макар и да ги пропиляха, те записаха рекорден 51-ви мач без поражение във всички турнири през този сезон.

Така Байер завърши кампанията в Бундеслига на първото място в класирането с впечатляващите 90 точки, а Аугсбург финишира на 11-ата позиция с 39 пункта. За Леверкузен обаче остават още два мача през сезона: финалът в Лига Европа срещу Аталанта на 22 май и този за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн. Ако тимът ги спечели, той ще оформи требъл през тази година и ще приключи без загуба в своите 53 мача във всички състезания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация