Иско няма да играе за Испания на Евро 2024

19:21
Иско няма да играе за Испания на Евро 2024

Играчът на Бетис Иско е получил сериозна контузия - счупена фибура, заради която ще пропусне Евро 2024, стана ясно днес. Трамвата е получена по време на равенството 2:2 при гостуването на севилци на Лас Палмас, като футболистът бе заменен принудително в 39-ата минута.

Футболистът правеше силен сезон и можеше да се завърне в испанския национален отбор за предстоящите еврофинали след близо петгодишно отсъствие.

“След направените днес изследвания на Иско Аларкон бе потвърдено, че играчът е получил диафизарна фрактура на лявата фибула. Медицинските служби на клуба ще преценят в следващите часове необходимостта от операция за отстраняване на травмата”, съобщиха официално от Бетис.

32-годишният бивш офанзивен халф на Реал Мадрид имаше дотук 9 гола и 7 асистенции в 36 двубоя за севилци. Иско е взел участие в 28 срещи в Ла Лига, като в 19 от тях е бил определян за “Играч на мача” и мечтаеше отново да е национал, като това бе намекнато като възможност и от селекционера на Испания Луис де ла Фуенте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация