И Кроос смята, че Байерн са били ощетени от съдиите

18:21
И Кроос смята, че Байерн са били ощетени от съдиите

Халфът на Реал Мадрид Тони Кроос призна, че съдиите в реванша с Байерн Мюнхен от полуфиналите на Шампионската лига са допуснали груба грешка в последните секунди на мача, завършил с победа 2:1 за “лос бланкос”.

Тогава при атака на Байерн страничният съдия веднага вдигна флага за засада при много спорна ситуация, а главният рефер Шимон Марчиняк даде сигнал за спиране на играта. Секунди по-късно Матайс де Лихт прати топката в противниковата мрежа, но голът му не беше зачетен, тъй като дойде след сигнала на съдията. Така ситуацията не можеше да бъде разгледана с ВАР, което разгневи играчите на баварците, а Кроос подкрепи тяхното негодувание, обвинявайки страничния рефер, че е прибързал с действието си.

“Справянето със ситуацията беше лошо. Трябва да оставиш играта да продължи. Според мен вината е най-вече на страничния съдия. Когато той вдигне флага, главният рефер му се доверява, че засадата вероятно е била триметрова. Гневът на Байерн е донякъде оправдан, защото 100% трябва да оставиш ситуацията да се изиграе докрай”, коментира полузащитникът в подкаста Einfach mal Luppen, който води заедно с брат си Феликс.

Германският национал обаче добави, че не е сигурен дали е щяло да се стигне до изравнителен гол, дори и да не беше прозвучал съдийски сигнал в тази ситуация. “Не знам дали вече имаше колективно изключване, защото чухме съдийския сигнал твърде рано. Можеше да се види, че напрежението падна сред всички, които защитаваха вратата ни”, уточни той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация