Голяма трагедия с легендарен футболист от близкото минало

18:52
Голяма трагедия с легендарен футболист от близкото минало

За драма в семейството на бившия нигерийски национал Тиджани Бабангида съобщават световните агенции. Легендарното африканско крило е претърпял тежък пътен инцидент, при който е загинал брат му Ибрахим - бивш футболист на нидерландския Волендам. В автомобила е била и съпругата на някогашното крило на Аякс, която също е откарана в болница. Семейството на Бабангида е пътувало към нигерийския град Зария.

Тиджани Бабангида е част от силното поколение на "Суперорлите" от края на миналия век, като е олимпийски шампион от Атланта'96 и участник на Мондиал'98. Тогава Нигерия е в една група с България и печели срещата с "лъвовете" с гол на Виктор Икпеба. Бабангида влиза като резерва срещу тима на Христо Бонев на мястото на Финиди Джордж. Прякор с името на бившата звезда на Аякс носи бившият нападател на Левски Емил Ангелов. В днешно време Тиджани е президент на Асоциацията на професионалните футболисти на Нигерия.

"Нека се помолим за нашия президент, който току-що е претърпял катастрофа на магистралата", обяви бившият вратар Емануел Бабаяро, който е генсек на Асоциацията, олимпийски шампион от 1996 година и брат на бившия ляв бек на Челси Селестин Бабаяро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация