Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Рим

19:24
Ясен е първият съперник на Григор Димитров в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим.

На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра.

До момента японецът и поставеният под №8 в схемата Димитров имат два мача помежду, като и двата са завършили в полза на българина.

Последната им среща бе точно на турнира в Рим през септември 2020 година, като тогава Димитров стигна до успех с безпроблемното 6:1, 6:0.

Днешният мач между Нишиока и Офнер започна с пробив на японеца още в първия гейм, като той постигна и втори такъв в края на първия сет, за да го спечели с 6:3. Развитието на сета бе доста изненадващо, тъй като в него Нишиока записа едва два печеливши удара срещу 13 за Офнер, а непредизвиканите грешки на австриеца бяха две срещу пет на японеца.

Във втората партия от мача по-агресивната игра на Офнер даде резултат и той спечели пет поредни гейма, за да затвори сета с 6:2 и да прати мача в решителен трети.

В него нямаше нито една точка за пробив, като и двамата тенисисти взимаха комфортно подаванията си. В тайбрека Офнер поведе с 3:0 точки и се виждаше краен победител, но Нишиока го изненада с шест поредни точки на сметката си и спечели със 7:4.

Наградният фонд на турнира в Рим е почти 7,9 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация