Официално: Николай Костов си тръгва от Левски

18:15
Официално: Николай Костов си тръгва от Левски

Ръководството на Левски обяви, че старши треньорът Николай Костов няма да бъде начело на клуба след края на сезона. Опитният специалист все пак ще води "сините" в оставащите двубои от сезон 2023/2024 година. Столичният гранд има със сигурност четири мача от плейофите в efbet Лига, като от клуба се надяват да играят и бараж за класиране в евротурнирите. 60-годишният специалист пое 26-кратните шампиони през миналото лято. До този момент той води отбора в 39 мача във всички турнири, като Левски записа досега 20 победи, осем равенства и 11 загуби. В елита на България Левски има 54 точки от 31 мача през тази кампания, като изостава на 22 точки от шампиона Лудогорец, а също така заема незавидната пета позиция и рискува да не се се класира в Европа. В купата на България, тимът отпадна от Хебър още на осминафиналите през есента, докато в Лига на конференциите "сините" стигнаха до плейоф за груповата фаза, но срещу тях се изправи фаворит №1 по това време в надпреварата Айнтрахт (Франкфурт) и отпаднаха след равенството в София и загуба в Германия, която бе единствената на Левски в Европа през кампанията, където преди това отстрани Шкупи (Скопие) и Апоел (Беер Шава).

Ето съобщението на Левски:

"Левскари,

След проведени разговори със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон в Първа лига. Като ръководство заставаме твърдо зад Николай Костов в оставащите мачове до края на шампионата, отчитайки позитивите при престоя му на стадион "Георги Аспарухов" – европейския поход и плейофа в Лигата на конференциите и успешните изходящи трансфери под негово ръководство.

Договорът на Николай Костов няма да бъде продължен, а клубът вече работи по намирането на нов треньор, който да води отбора през следващия сезон", написаха от клуба.

Тимът на Костов записа цели девет загуби в родния елит, което се оказва решаващо за напрежението върху него, тъй като два от тях бяха в последните две дербита с ЦСКА-София, "сините" отстъпиха още два пъти и от ЦСКА 1948, а също така допуснаха две загуби загуби и от Лудогорец, като последната от тях бе най-голямата в историята от Лудогорец с 1:5, като Левски допусна пет гола за първи път в първенството от 28 години. Освен това от първата шестица "сините" загубиха още от Локомотив Пловдив и Черно море, а също така два пъти не успяха да победят новака Крумовград.

Преди Великден част от феновете на Левски недоволстваха срещу треньора на тренировката, а той обяви, че след празниците ще се разбере за бъдещето си с президента Наско Сираков, който искаше да му поднови договора. Цялото напрежение обаче е довело до това двете страни да се разделят през лятото.

Напомняме, че това е втори престой на Ники Костов като треньор на "сините". През сезон 2012/2013 година той води тима в 11 мача, записвайки девет победи и две загуби. Тогава той напусна по собствено желание.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация