Алжир отиде на Мондиала след драма срещу Египет

21:28
Алжир отиде на Мондиала след драма срещу Египет
Алжир надви Египет с 1:0 и се класира за Мондиал 2010. Срещата между двата тима беше мач бараж на неутрален терен на стадиона в суданския град Омдурман.

В началните минути символичните домакини имаха превъзходство и на няколко пъти изпуснаха да открият резултата. С течение на времето "фараоните" поизравниха играта и на свой ред можеха да матират Шаухи. В самия край на полувремето алжирците стигнаха до попадение. Топката бе центрирана към Яхия, който от малък ъгъл с воле намери мрежата на Египет.

След почивката играчите на Хасан Шеката натиснаха, но в атаките им липсваха креативни идеи, а и алжирците добре затваряха празните пространства и не даваха много шансове на своите опоненти. В 61-а минути "фараоните" получиха добър шанс за изравняване. Зидан финтира трима души и подаде на Метеаб, чийто удар бе спасен от вратаря на Алжир. Десет минути по-късно Рабо, а после и Зидан стреляха опасно към вратата, но Шаухи отрази и двата изстрела към вратата си. В последните минути играчите на Алжир започнаха да бавят времето, като се излежаваха на терена и след най-малкото единоборство.

Реферът даде четири минути продължение, в които египтяните отчаяно се опитаха да изравнят, но в крайна сметка те не успяха и Алжир триумфира в този бараж.


Алжир - Египет 1:0

1:0 Яхия 40-а мин

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ijs
18.11.2009 22:48

Единствен арабски отбор на Мондиала! *erm*