Пиоли за бъдещето си: Почакайте още малко

17:04
Пиоли за бъдещето си: Почакайте още малко

Наставникът на Милан Стефано Пиоли беше категоричен, че не води преговори с други клубове предвид очакваната му раздяла с „росонерите“. Той увери, че вместо това е изцяло концентриран върху оставащите мачове на тима, първият от които е утрешното домакинство срещу Дженоа.

„Трябва да имаме волята да покажем най-добрата си игра и да спечелим. Все още ни остават четири мача и второто място не е сигурно. Въпреки това, тази задача не би трябвало да ни затрудни, защото предстоят цели четири кръга. Вярно е, че отвън се говори за всичко друго, но не и за мачовете, докато в отбора не обръщаме внимание на тези неща. Вместо това имаме силно чувство за отговорност. Чак след края на сезона ще помислим за бъдещето. Свързван съм с Наполи? Мисля само за утре. След приключването на кампанията ще се срещна с клуба и ще видим какво ще стане. В предстоящите мачове имаме възможността да покажем, че сме сплотен колектив, който го е грижа за съдбата на клуба. Мотивацията е налице и все още не сме си свършили работата.

Златан и Монкада бяха тук вчера. Взаимоотношенията ми с ръководството винаги са били добри и ще си останат такива дори след края на сезона. Интересът към мен от други клубове? Чакахте толкова дълго, моля, почакайте още малко, за да говорим за бъдещето ми. Работата ми тук не е приключила. Можете да пишете каквото си искате, нито мога, нито желая да контролирам слуховете. Истината е, че имам още една година от контракта ми и не преговарям с други клубове, докато все още съм обвързан с договор. Знам колко ви е трудно да ми повярвате, но въобще не мисля за своето бъдеще. Фокусиран съм върху последните ни мачове. Впоследствие ще се срещна с клуба и ще решим какво ще правим.

Протестът на феновете? През последните години тифозите бяха добавена стойност и винаги ни подкрепяха, най-вече в трудните моменти. Няма да го забравя. Сега те заеха позиция и аз уважавам това. Ние обаче трябва да мислим само за победата в утрешния мач. На лично ниво мога да кажа, че през последните години често съм се прибирал у дома със сърце, изпълнено с радост заради „Сан Сиро“. Напоследък обаче нещата се промениха и малко се натъжих. Надявам се утре да съм подходящият човек за Милан, а по-нататък ще решим за бъдещето“, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация