Лудогорец разгроми Хебър и в реванша (видео)

21:12
Лудогорец разгроми Хебър и в реванша (видео)

Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата на България! След нов изразителен успех с 5:0 като гост на Хебър Пазарджик и общ резултат 9:0 в двата мача момчетата на наставника Георги Дерменджиев ще спорят за трофея с Ботев (Пловдив)в реванш от полуфиналите на турнира Sesame Купа на България, а срещата на стадион "Георги Бенковски" е ръководена от Георги Гинчев. Ивайло Чочев (5) беше точен за гостите с глава, а малко след това Кайо Видал (28) удвои. В края на първото полувреме Клод Гонсалвеш отбеляза красив гол с удар в горния ляв ъгъл на вратата зад Загорски. През второто полувреме Матиас Тисера (75) също се разписа, като преди това се отчете с доста пропуски, а крайният резултат беше оформен от Сонко Сундберг (90).

Още в първата минута Хебър погледна към вратата на гостите. Удар на Георги Каракашев беше посрещнат от вратаря Серджио Падт. Три минути по-късно Матиас Тисера имаше прекрасна възможност да отбележи, изведен сам срещу вратаря на домакините. Ударът не беше лош, но и намесата на Загорски с една ръка си я биваше.

От последвалия корнер Хебър инкасира попадение. Ивайло Чочев се извиси над всички и с глава прати топката точно под горната греда за 0:1. Тодор Неделев се отчете с асистенция за попадението.

В 15-ата минута удар на Марк-Емилио Папазов попадна в ръцете на Падт. В отведтната атака Тисера излезе сам срещу вратаря на Хебър и го преодоля, но вместо да стреля към опразнената врата, реши да финтира и Николай Николаев. Бранителят на домакините не се подведе и отне топката от нападателя.

В 22-рата минута станахме свидетели на втори гол във вратата на Хебър. Кайо Видал получи топката по левия фланг, влезе в наказателното поле, залъга двама защитници и с безкомпромисен удар към далечния ъгъл опъна мрежата на Загорски.

В 32-рата минута Сонко Сундберг можеше да си отбележи ефектен автогол в опит да изчисти топката, но късметът го покри. Минута по-късно Георги Каракашев беше намерен в дъгата на наказателното поле. Последва силен удар под горната греда, който Падт изби в корнер с една ръка.

В 37-ата минута Загорски парира силен удар на Тисера в близкия ъгъл на вратата. В последната минута на първото полувреме резултатът стана 3:0 в полза на Лудогорец. Клод Гонсалвеш получи топката фронтално срещу вратата и от около 20 метра закачи топката в горния ляв ъгъл на вратата.

В 50-ата минута Хебър имаше шанс да върне един гол, но от удобна позиция Олексий Збун не успя да преодолее Падт. Пет минути по-късно Лудогорец организира контраатака, видимо прибрал се по-назад в своята половина. Тодор Неделев намери Видал с дълго подаване, а последният веднага центрира по земя към Тисера, който не успя да насочи удара си във вратата. В 66-ата минута Тисера разтресе горната греда.

В ответната атака появилият се от пейката Николас Пенев принуди резервния страж на Лудогорец - Дамян Христов, заменил Падт, да се намесва. Определено на Тисера днес не му вървеше, защото негов удар премина покрай вратата, а преди това Загорски блокира шут на Рай Насименто. В 71-рвата минута бомбен изстрел на Тисера беше избит ефектно в корнер от вратаря на Хебър.

Наставникът на домакините Любослав Пенев даде шанс за изява на младия страж Мартин Янков, който замени Загорски. Янков, който дебютира днес, е роден през 2005 година. В 75-ата минута младокът трябваше да вади топката от своята врата след гол на Матиас Тисера, който получи кълбото на скорост от Тодор Неделев, преодоля вратаря и вкара в опразнената врата.

Лудогорец не спря да търси още попадения и в 90-ата минута името си сред голмайсторите записа Сонко Сундберг, който показа завършващ удар като на нападател и опъна мрежата на Хебър за пети път.

ХЕБЪР - ЛУДОГОРЕЦ 0:5
0:1 Ивайло Чочев (5)
0:2 Кайо Видал (22)
0:3 Клод Гонсалвеш (45)
0:4 Матиас Тисера (75)
0:5 Сонко Сундберг (90)

ХЕБЪР: 32. Загорски, 43. Сеско,18. Дишков, 13. Исуф, 99. Каракашев, 44. Николаев, 75. Н'зи, 84. Тисовски, 77. Хамдиев, 14. Збун, 17. Папазов

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 4. Алмейда, 5. Терзиев, 26. Сундберг, 14. Групер, 8. Гонсалвеш, 18. Чочев, 77. Видал, 88. Неделев, 90. Делев, 10. Тисера

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация