Гърция надхитри Украйна и вече е в ЮАР

21:56
Гърция надхитри Украйна и вече е в ЮАР
Гърция победи Украйна с минималното 1:0 като гост в мач реванш от баражите за класиране на Мондиал 2010.

По този начин южните ни съседи вече са на световното в ЮАР, след като първият мач между двата отбора завърши 0:0.

Съперниците продължиха тактическото си надиграване от предходната среща. 31-а минута обаче се оказа щастлива за тима на Ото Рехагел. Димитриос Салпингидис получи хубав извеждащ пас между двамата централни защитници на домакините, излезе сам срещу вратаря и не згреши за 1:0 в полза на Гърция. До края на полувремето украинците натиснаха, но не успяха да стигнат до нещо по-опасно през стража на гостите.

Шевченко и компания опитаха да наложат надмощие и в началото на втората част, но атаките им бяха доста безидейни и хаотични. В 55-а все пак домакините стигнаха до пряк свободен удар, но шутът на техен футболист бе избит от вратаря на елините. Пет по-късно отново трябваше стражът на Гърция да се намесва. В 68-а минута играч на Украйна се озова на стрелкова позиция, но изстрелът му бе отразен.

Натискът на домакините продължи до самия край, но без резултат. В последните минути на срещата, предвид резултата, украинците изглеждаха обезверени и едва в 93-а минута успяха да застрашат вратаря на гостите, но той отново се намеси великолепно.

Съставите на двата отбора:

Украйна: Пятов, Кобин, Кучер, Пакитски, Качери, Гусев, Тимошчук, Михалик, Ротан, Милевски, Шевченко

Гърция:
Цорвас, Киргиякос, Морас, Папастату, Спиропу, Карагунис, Катсура, Винтра, Харистеас, Салпингидис, Самарас






 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hitrin
18.11.2009 22:22

Ото продължава да залага на една и съща схема.Схемата с която Гърция спе4ели Европейското през 2004.Такти4еско надиграване и нищо пове4е.Вярно 4е за разлика от тогавашното Европейско когато малкото голове кадето вкараха бяха от стати4ни положения,този път вкараха гол със добре изиграна ситуация *smile*

shinigami
18.11.2009 20:48

LFC T9 G8 предпочитам да гледам Украйна-Гърция от колкото нашите бездарници

bobi_97
18.11.2009 20:29

гледай резултатите на живо в futbol.com и gol.bg

LFC_T9_G8
18.11.2009 20:26

пффф .. тия смешници ще ги дават на живо .. а Малта - България няма да ги дават на живо поне в някой сайт .. бахти *sick*