Лейкърс ще има нов треньор през следващия сезон

19:59
Лейкърс ще има нов треньор през следващия сезон

Старши треньорът на Лос Анджелис Лейкърс Дарвин Хам ще бъде уволнен в най-скоро време, съобщават медиите в САЩ. Раздялата със старши треньора идва след отпадането в първия кръг на плейофите след поражение с 1:4 от шампиона в Националната баскетболна асоциация Денвър Нъгетс. "Езерняците" водеха на полувремето и в петте мача, но така и не успяха да намерят отговор за гарда на Денвър Джамал Мъри, който ги попари с победни кошове за Денвър в края на втория мач и в петия, игран тази нощ.

50-годишният Хам бе критикуван остро от феновете на тима през целия сезон, въпреки че през миналия закара Лос Анджелис до финала в Западната конференция, в който отново Денвър излезе победител.

За общо два сезона Дарвин Хам има 90 победи и 74 загуби като старши треньор на Лейкърс. В края на миналата година обаче в медиите се появиха информации, че между него и звездите на "езерняците" -  най-вече ЛеБрон Джеймс, има сериозни разногласия относно тактиката в отделните мачове. След третия мач от серията с Денвър пък центърът Антъни Дейвис заяви, че отборът "не знаеше какво прави нито в нападение, нито в защита".

"Това бяха две адски трудни години на треньорския на тази пейка. Две ужасни години, наистина", каза Хам след отпадането от Денвър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация