Защитник на Фейенорд ще последва Слот в Ливърпул

18:04
Защитник на Фейенорд ще последва Слот в Ливърпул

Бранителят на Фейенорд Лутсхарел Геертрюда може да се окаже първото ново попълнение на Арне Слот в Ливърпул, след като последният наследи на мениджърския пост Юрген Клоп след края на сезона, информира De Telegraaf. 23-годишният нидерландски национал е един от ключовите играчи на Фейенорд, а едно от огромните му предимства е неговата поливалентност. Той може да играе както по двата фланга на отбраната, така и като централен защитник и дори дефанзивен халф. Ако евентуално заеме ролята на десен бек, където се чувства най-добре, това ще означава, че Трент Александър-Арнолд може за постоянно да бъде прехвърлен в халфовата линия. Предполага се, че Ливърпул ще може да си го осигури срещу около 30 милиона паунда.

Самият играч засили спекулациите, че може би от следващия сезон ще играе с екипа на Ливърпул, след като публикува снимка в социалните мрежи, от която става ясно, че е гледал на живо равенството на мърсисайдци с Уест Хам през уикенда. На следващия ден той обаче наблюдава на живо и дербито на Северен Лондон.

От началото на сезона Геертрюда изигра 31 мача в Ередизиви, в които отбеляза шест гола и направи четири асистенции. През тази кампания той носеше капитанската лента на отбора и според De Telegraaf има огромно желание да заиграе за Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация