Сборная каза сбогом на Мондиала

23:39
Сборная каза сбогом на Мондиала
Словения победи Русия с 1:0 у дома в бараж реванш от Зона Европа и се класира за световното първенство в ЮАР следващото лято.

Първата среща на "Лужники" завърши 2:1 за Сборная, а футболистите на Гуус Хидинк като че ли бяха подценили днешния двубой. Съперниците си размениха по едно полувреме. Словенците бяха по-добри преди почивката, а руснаците през вторите 45 минути. В крайна сметка обаче Миливое Новакович и компания ликуваха.

Първото полувреме мина под диктовката на домакините , които изпуснаха поне 3 много добри възможности за гол.

Първо в 4-а минута бившият нападател на Литекс Миливое Новакович се озова сам срещу Игор Акинфеев някъде около точката на дузпата, но би в ръцете на вратаря. Натискът на Словения продължи и малко по-късно отново стражът на ЦСКА Москва трябваше да се намесва. В 26-а минута пак Новакович шутира от изгодна позиция, но отново не успя да открие.

Русия се представи доста слабо през първата част и не успя да създаде почти нищо опасно пред стража на домакините. В 44-а минута логичното се случи и след центриране от фаул Дедич с крак засече топката във вратата на Сборная.

Сергей Семак се появи в игра през втората част, а тимът на Гуус Хидинг натисна сериозно. Словенците пък отговориха с 2-3 опасни контри, които обаче руските защитници успяха да неутрализират.

Домакините се защитаваха много организирано, без паника и не позволяваха на гостите да създават опасности. В 66-а минута Кержаков бе изгонен, след като с вратаря на Словения Ханданович си размениха неспортсменски удари. Реакциите им обаче не останаха скрити за главния рефер, но червен картон получи само нападателят на Сборная.

Макар и в намален състав, руснаците продължиха да нападат, но притиснати от малкото оставащо време често грешаха в отиграванията си. В 76-а минута стражът на домакините закова една топка на гол линията при опасен шут към неговата врата.

10 по-късно Юрий Жирков излезе сам срещу Ханданович, но би в него и изпусна най-чистото положение за гостите в мача.

Ето и съставите на двата тима:


Словения: Ханданович, Бреко, Солер, Сезар, Джокич, Бирса, Радосав, Корен, Кирм, Дедич, Новакович

Русия: Акинфеев, Жирков, Игнашевич, Березутский, Анюков, Билялетинов, Янбаев, Денисов, Зирянов, Аршавин, Павлюченко
 
 
 
 
 
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
19.11.2009 16:15

аман от дебютанти в на тва световно - Словакия, Хондурас май че Чили не съм ги виждал на свтовни скоро, Словения имат 1-2 световни ... Гърция за 2-и път след 94 ...

Cris_7
19.11.2009 11:24

Ееее как ме е яд ,че не можаха да се класират руснаците *sad* Сега ще гледаме тези тъпи словенци ,вместо Аршавин и компания *sick*

josephbg
19.11.2009 08:52

Заслужиха си го! Може да са по-класният отбор, но не го доказаха. Подцениха Словения и логично ще гледат световното по телевизията.

gutito1964
19.11.2009 08:14

браво храбри словенци така и очаквах че ще биете природно тъпите руснаци

geshana
19.11.2009 00:49

За жалост отпада отбор който можеше да поднесе изненада на световното срещу най-силните за сметка на това не виждам точно как Словения ще вземе повече от 1 точка на това Световно !!!

PafKaTa_bs
18.11.2009 23:46

ЕЕЕ русия заслужаваха да идат *angry* *angry* *evil*

biserms
18.11.2009 23:44

Пфф бати малшанса за Русия дееееба *angry* *angry* *evil*