Кристиано отива на Световно, Португалия отново надви Босна

23:43
Кристиано отива на Световно, Португалия отново надви Босна
Португалия победи Босна и Херцеговина с 1:0 и като гост и с общ резултат 2:0 от двата баража се класира за Мондиал 2010.

Преди почивката домакините бяха пренавити и въпреки, че се опитваха да повече да владеят топката, те често бъркаха и даваха възможност на португалците да контраатакуват. Опасностите пред двете врати бяха малко, като ударите и към двете врати минаха доста встрани от целта. В 24-а минута европейското "селесао" получи добър шанс да стигне до гол, когато Тиаго с пета изведе Мейрелеш на чудесна позиция, но шутът на халфа бе отразен от Хасагич.

В началото на второто полувреме гостите продължиха да атакуват и Нани можеше да открие, след като стреля от малък ъгъл в 48-а минута. Вратарят на Босна обаче спаси по прекрасен начин. Седем минути по-късно Португалия успя да разпечата Хасагич. Нани изведе Мейрелеш, който с мощен удар намери мрежата. След това попадение гостите продължиха да доминират и футболистите на Босна изглеждаха в шок.

Момчетата на Блажевич се хвърлиха в атаки, но те бяха лесно разгадавани от бранителите на Португалия. Домакините се изнервяха все повече и повече и в 77-а минута Салихович получи втори жълт картон за обиди към съдията. До края на срещата португалците изглеждаха доволни да се опитват повече да задържат топката в свое владение и в крайна сметка те се поздравиха със заслужен успех.

Босна - Португалия 0:1

0:1 Мейрелеш 56-а мин

Босна: Хасагич, Яхич, Надаревич, Пандза, Ибричич, Сабихович, Байрамович, Пянич, Медунжанин, Ибишевич, Дзеко

Португалия: Едуардо, Карвальо, Пепе, Бруно Алвеш, Пауло Ферейра, Дуда, Тиаго, Раул Мейрелеш, Нани, Шимао, Лиедсон



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Samoletski
19.11.2009 08:49

Какво толкова го споменавате Роналдо, като той даже не е с основен принос за класирането. А иначе Португалия имаха ОГРОМЕН късмет в домакинския си мач, вчера не можах да ги гледам, но като цяло си мисля че трябваше Босна да се класира, защото там играят все млади момчета.

shopovvvv
18.11.2009 23:56

Единственият отбор от т.нар. фаворити, въпреки че някои го отписваха, който не се изложи. Русия и Украйна вече отпаднаха, а Франция продължава да бере ядове.

genchooo
18.11.2009 23:45

Кристиано отивва оправете си заглавието *stop*

crissttiano
18.11.2009 23:08

къде сте бе критици *lol* 1:0 за Португалия кво стана с гранда Босна дет щял да вкара 3,4 на Португалия *lol*