Нюкасъл прати Шефилд Юнайтед в Чемпиъншип (видео)

20:51
Нюкасъл прати Шефилд Юнайтед в Чемпиъншип (видео)

Нюкасъл се доближи на точка зад Манчестър Юнайтед и шестата позиция, след като разгроми с 5:1 Шефилд Юнайтед на "Сейнт Джеймсис Парк". Този резултат потвърди официално изпадането от елита на "остриетата", които през следващия сезон се завръщат в Чемпиъншип.

Шефилд изненадващо бе отборът, който създаде по-опасните ситуации преди почивката. Гостите поведоха още в петата минута, когато Анел Ахмедходжич засече с глава добро центриране на Хамър. В 16-ата Арчър имаше чудесна възможност да удвои, след като проби отляво и стреля, но в последния момент Бърн блокира удара му. В 24-ата минута и Дубрвака трябваше да се намесва след шут от малък ъгъл на Бреретон Диас.

Нюкасъл изравни с първия си точен удар в мача. Мърфис много добре намери спринтиращия Александър Исак, който стреля покрай Фодерингам и в 26-ата минута резултатът бе изравнен.

След половин час игра Бреретон Диас премина покрай Дубравка, но се забави с удара си и това даде възможност на Бърн да направи решаващ шпагат и да изчисти. Минута по-късно пък удар на Холгейт с глава срещна гредата.

В 54-тата минута Бруно Гимараеш направи пълен обрат, след като засече с глава на далечната греда много добро центриране на Антъни Гордън от фаул. Две минути след това самият Гордън пропусна голяма възможност да увеличи преднината на Нюкасъл. Третият гол обаче стана факт скоро след това. В 58-ата минута Холгейт фаулира Гордън в наказателното поле, а Александър Исак бе точен от бялата точка за 3:1.

Шефилд рухна и в 65-ата минута Осбърн си отбеляза нелеп автогол, засичайки с пета в собствената си врата топката след разбъркване след корнер.

В 72-рата минута Калъм Уилсън бе изведен от Барнс и простреля Фодерингам за 5:1.

В самия край Шефилд получи дузпа, която обаче бе отменена след намесата на ВАР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация