Мбапе надмина личен голов рекорд, ПСЖ удължи непобедимата си серия

07:53
Мбапе надмина личен голов рекорд, ПСЖ удължи непобедимата си серия

Макар отборът на Пари Сен Жермен все още да не си е гарантирал титлата в Лига 1, френският хегемон продължава да пише история в родния шампионат. С вчерашния успех срещу тима на Лориен с 4:1 парижани записаха удължиха непобедимата си серия като гост на 22 поредни мача, което до този момент нито един отбор от местното първенство не е правил.

 

За последно Пари Сен Жермен загуби на чужд терен на 11 февруари 2023 г. в мача от 23-ия кръг на Лига 1 през миналия сезон, когато отстъпиха на Монако с 1:3. Предишното постижение принадлежеше на Лион, който не нямаше загуба при визитите си в  от март 2005 г. до април 2006 г.


Също така голямата звезда на отбора Килиан Мбапе се разписа и направи асистенция във въпросния мач срещу Лориен, с което увеличи головата си сметка през сезона на 43 попадения и подобри личния си рекорд по отношение на резултатността в рамките на един сезон.


В момента парижани имат преднина от 11 точки спрямо втория Монако и ако спечелят предстоящия си двубой с тима на Льо Авър на 27-и април (събота) ще си гарантират и титлата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация