Венгер: Чави избърза да обяви, че напуска Барселона

20:03
Венгер: Чави избърза да обяви, че напуска Барселона

Бившият дългогодишен мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който в момента работи за развитието на футбола във ФИФА, даде мнението си относно треньора на Барселона Чави Ернандес, който в края на януари обяви, че ще напусне отбора след края на сезона, въпреки че има действащ договор.

"Мисля, че Чави свърши много добра работа в Барселона. Той обяви напускането си много рано, според мен. Отборът загуби срещу Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, но показа, че се подобрява, че се развива като колектив. И като помислим за възрастта на играчите, си даваме сметка, че те ще стават все по-силни. Точно за това би ми се искало Чави да остане на поста си", казва французинът, цитиран от вестник "Екип".

Известно е, че още в края на месец януари Чави обяви, че ще напусне Барселона в края на сезона. Той направи това след тежката домакинска загуба от Виляреал с 3:5, която остави отбора на 10 точки зад лидера Реал Мадрид. Оттогава няколко пъти президентът на клуба Жоан Лапорта е изявил твърдото си желание той да остане начело на тима и да изпълни договори си, който приключва през 2026 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация