Голово шоу между Арда и ЦСКА

22:21
Голово шоу между Арда и ЦСКА

ЦСКА се върна на победния път в първенството след много голове и обрат срещу Арда в Кърджали. "Червените" спечелиха срещата с 3:2, като това бе двубой от последния кръг от редовния сезон в efbet Лига. След него футболистите на Стамен Белчев се настаниха на второто място в класирането, измествайки направилия грешна стъпка срещу Пирин отбор на Черно море и така ще се изправят в люто дерби срещу Левски още в първия плейофен кръг.

Иначе днес Юрген Матай откри за гостите още в 12-ата минута. "Сините" от Кърджали осъществиха обрат за 120 секунди с попадения на Борислав Цонев (19) и Станислав Иванов (21). "Червените" се вдигнаха през втората част и чрез голове нанорвежците Тобиас Хайнц (59) и Улаус Скаршем (67) измъкнаха трите точки.

В 11-ката на "чрвените" във втори пореден двубой не попада Фернандо Каранга, който е извън групата поради контузия. Аут от състава е Асприля за сметка на Фаетон, който се завръща след изтърпяна санкция. Сред титулярите място намери и левият бек Санянг.

Домакините започнаха една идея по-активно и изпълниха няколко статични положения, но с тях не затрудниха Бусато. От своя страна "червените" показаха далеч по-добра активност. В 12-ата минута Вион центрира от корнер, Матай стреля с глава, топката се отклони в лявата греда и влетя в мрежата на Господинов.

Попадението не стъписа Арда и тимът от Кърджали бързо възстанови равенството. В 19-ата минута Офор свали с глава центриране отдясно на Лозев за Цонев, който се хвърли на шпагат и прониза Бусато.

Само 120 секунди по-късно домакините осъществиха опасен набег отляво. Офор надбяга Матай отляво след подаване от тъч и стреля от ъгъла на малкия пеналт, а Бусато изби. Топката попадна в Иванов, който без проблем реализира за светкавичния пълен обрат.

В 29-ата минута Скаршем пробва шут от границата на големия пеналт, но той не се получи добре и придоби голяма парабола, след което попадна в ръцете на Господинов. Две минути по-късно Вион се нагърби с изпълнение на фал пред наказателното поле на Арда и отправи коварен изстрел от малък ъгъл, а Господинов изби. Последва добавка на Линдсет, която рикошира в крак на бранител и излезе в корнер.

В 40-ата минута Хайнц отправи опасен шут, който след рикошет в крака на Стоев мина покрай десния страничен стълб. Три минути по-късно Санянг пробва удар, но той се получи като много добро подаване за Кареасо. Халфът пробва да се разпише атрактивно с пета, но не улучи топката.

Домакините отговориха с много опасна атака отдясно. Тя завърши с центриране към Цонев, който отправи шут от въздуха, но за късмет на Бусато топката бе в тялото му и той изби.

Секунди след началото на втората част Цонев отклони за Ел Мами, който пробва удар от въздуха, но го изпрати високо над вратата.

"Червените" отговориха светкавично с много опасно положение в 47-ата минута. Фаетон намери Кареасо в наказателното поле, който от своя страна върна за Хайнц, а норвежецът не уцели вратата след фронтален шут от 12-13 метра.

В следващите минути гостите продължиха да доминират на терена и в 58-ата минута стигнаха до изравнителен гол. Това стана след центриране от корнер и разбъркване. Топката попадна в Хайнц, който стреля, но ударът не стигна до вратата, а последваха два рикошета, след което се върна в норвежеца. При втория си опит той бе далеч по-точен и простреля Господинов.

Попадението съвсем обърка играта на домакините, които през втората част рядко стигаха до противниковото наказателно поле и в 67-ата минута ЦСКА София обърна резултата в своя полза. Това стана след центриране на Санянг отляво на задната греда, където непокритият Скаршем от метър и половина я прати в мрежата на Арда.

В 73-ата минута "сините" за пръв път застрашиха сериозно противника през втората част, но Ел Мами не успя да вкара под ъгъл срещу Бусато, стреляйки в аут.

АРДА - ЦСКА 2:3

0:1 Юрген Матай 12'
1:1 Борислав Цонев 19'
2:1 Станислав Иванов 21'
2:2 Тобиас Хайнц 59'
2:3 Улаус Скаршем 67'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация