Стивън Жанг намери начин да се задържи като собственик на Интер

18:51
Стивън Жанг намери начин да се задържи като собственик на Интер

Собственикът на Интер Стивън Жанг е успял да намери начин, по който да изплати своя дълг, и така ще продължи да държи властта в миланския гранд, пише “Гадзета дело спорт”.

Както е известно, китайският бизнесмен има срок до 20 май, за да изплати дълга си към Oaktree в размер на 375 млн. евро. В противен случай собствеността му върху Интер ще бъде отнета. Жанг дълго време търсеше начин да погаси належащия дълг и ето, че най-после е успял да намери решение. Той се е договорил за рефинансиране с американския фонд Pimco, което ще му гарантира 400 млн. евро. Китаецът ще има три години за изплащането на този нов дълг при лихва от 12%. Официалното потвърждение за това споразумение ще дойде след около 15 дни.

“Вярвам, че в последните седем години, в които сме били собственици на Интер, е имало редица слухове. Спечелихме шест трофей и ще продължим да се борим и да печелим. Аз съм президентът и докато съм собственик, ще продължим да се борим. Лаутаро е победител, като сме свидетели на израстването му, откакто го взехме в Интер. Индзаги е подарък за мен, той ми дава стабилност и несъмнено ще продължим да бъдем заедно. Много съм горд с моя отбор, няма как да съм по-горд като президент. Утрешното дерби е важно, но целта ни е още по-голяма. Близо сме до втората звезда. Всички в клуба знаят каква е целта ни и сме силни”, коментира пред “Скай Спорт Италия” Жанг, който изгледа на живо Гран При на Китай във Формула 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация