Евертън с безценна победа в битката за оцеляване (видео)

18:39
Евертън с безценна победа в битката за оцеляване (видео)

Евертън постигна много важна победа с 2:0 у дома срещу един от директните конкуренти в битката за оцеляване - Нотингам Форест. Тимът на Шон Дайч в големи периоди от срещата бе надигран от своя съперник, но стигна до победата с голове на Идриса Гей (29’) и Дуайт Макнийл (76’). Гостите не успяха да реализират ситуациите си, а и можеха в три случая да получат дузпи, но главният рефер Антъни Тейлър не намери основания за наказателни удари. Така Евертън вече е на пет точки от опасната зона. След три дни “карамелите” приемат Ливърпул в дербито на “Гудисън Парк”. Нотингам Форест е точно над чертата.

Шон Дайч бе направил четири промени в сравнение с разгромната загуба с 0:6 от Челси. Доминик Калвърт-Люин се завърна на върха на атаката. Идриса Гей, Андре Гомеш и Джак Харисън също стартираха.

Муса Ниаките и Николас Домингес започнаха като титуляри за Нотингам Форест.

Нотингам Форест стартира по-добре на “Гудисън”, но “карамелите” се оттеглиха на почивка с гол аванс, след като в 30-ата минута Идриса Гей нанесе страхотен удар от около 25 метра, топката премина между краката на бранител и чукна дясната греда, след което влезе във вратата на Матс Зелс.

В 40-ата минута Пикфорд запази преднината на Евертън, след като спаси силен удар отблизо на Ууд, който бе изпуснат на далечната греда. В самия край на полувремето гостите имаха сериозни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Йънг след центриране на Хъдсън-Одой. Антъни Тейлър не отсъди нищо, а ВАР прегледа ситуацията, но реши, че грешка на главния рефер няма. Решението обаче бе много спорно.

В 55-ата минута гостите отново поискаха дузпа, като отново Ашли Йънг бе замесен, след като влезе много рисковано и след контакт повали Худсън-Одой. И тук обаче не последва сигнал, като реферът посочи, че Йънг първо е играл с топката. Повторенията не показаха нищо такова, така че и тук отборът на Нотингам Форест можеше да се чувства ощетен. Йънг пък извади за трети път късмет, защото още в 23-тата минута имаше още една ситуация с него в наказателното поле, като тогава бранителя закачи крака на Джио Рейна.

В 60-ата минута Гибс-Уайт излезе сам срещу Пикфорд, но стреля встрани от далечната греда.

Въпреки че Форест играеше по-добре, отново до гол стигна Евертън. Попадението падна по идентичен начин, след като в 76-ата минута Макнийл стреля по земя от границата на наказателното поле, а топката отново срещна вътрешната страна на гредата и влезе неспасяемо във вратата за 2:0. Този резултат се запази до края.

В добавеното време Бето пострада лошо, след като удари главата си в тази на Гибс-Уайт. Няколко минути му бе оказвана медицинска помощ на терена, след което португалецът бе изнесен на носилка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация