Унай Емери също е вариант за нов треньор на Байерн

18:37
Унай Емери също е вариант за нов треньор на Байерн

Мениджърът на Астън Вила е най-новият вариант за треньорския пост в Байерн Мюнхен. Според “Билд” в момента испанецът е един от двамата фаворити на ръководството на баварците за наследник на Томас Тухел. Другият водещ кандидат също е мениджър в Премиър лийг и за него от доста време се знае, че е в списъка. Това е треньорът на Брайтън Роберто Де Дзерби. Съмненията относно италианеца се коренят относно във факта, че до момента той не е работил в топ клуб.

“Билд” добавя, че спортният директор на Байерн Макс Еберл е голям привърженик на Емери.

През тази седмица Байерн се размина с Юлиан Нагелсман, който бе считан за един от фаворизираните кандидати за поста, след като той реши да остане селекционер на Германия до 2026 година.

Легендата на Байерн Лотар Матеус също изрази мнение, че Емери би бил много подходящ избор: “Бих взел Емери от Астън Вила. Той върши чудесна работа там. Има много опит и има спечелени трофеи със Севиля, например. Говори перфектен английски. Това означава, че може да научи и немски, но така или иначе всички играчи говорят английски, така че няма да има никаква езикова бариера. Освен това Емери би бил свеж полъх, ново лице в Бундеслигата”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация