Равенство с Локо Пловдив остави ЦСКА 1948 извън първата шестица (видео)

18:26
Равенство с Локо Пловдив остави ЦСКА 1948 извън първата шестица (видео)

Отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 завършиха наравно 1:1 в последен мач от редовния сезон в efbet Лига. Тодор Павлов (53) отбеляза блестящ гол за домакините, но малко след това Бирсент Карагарен (59) възстанови равенството, а до края на срещата трети гол така и не падна. Равенството върна "смърфовете" на четвъртото място, където от снощи се намираше Левски. Равенството на "Лаута" остави гостите от Бистрица извън Топ 6, което означава, че отборът на Валентин Илиев ще се бори за седмото място, даващо право на бараж за участие в Лига на конференциите.

Още във втората минута на срещата ЦСКА 1948 можеше да поведе в резултата чрез бившия футболист на Локомотив Бирсент Карагарен. Той получи подаване зад гърба на защитата от Педриньо, но стреля покрай гредата. В 18-ата минута Симеон Василев центрира от левия фланг, а в наказателното поле Емил Ценов стреля с глава към вратата на Кристиан Томов. Вратарят на Локомотив се намеси и отрази удара.

В 24-ата минута Карагарен отне топката от Лясков и кълбото отиде в краката на Талис. Той пробяга разстоянието от центъра до границата на наказателното поле, след което шутира силно, но ударът му срещна страничната греда. В 32-а минута Бирсент Карагерен преодоля вратаря и стреля към опразнената врата, но пропусна, тъй като Тодор Павлов направи страхотен шпагат пред голлинията.

В 40-а минута Педриньо намери Бирсент Карагерен в наказателното поле, но ударът на последния мина над вратата на Локомотив Пловдив.

В последната минута на първото полувреме ЦСКА 1948 организира нова добра атака. Ради Кирилов тръгна към наказателното поле, нагласи си топката на десния крак и стреля, но Ефе Али блокира.

Второто полувреме започна със страхотна възможност за Локомотив. Оливер Камдем проби през трима, влезе в наказателното поле и потърси далечния ъгъл на вратата. Ударът му премина покрай гредата. Малко след това Мартин Райнов стреля над вратата. В 49-ата минута Карагарен се отчете с пореден сериозен пропуск. За него беше лесна задача да надбяга Тодор Павлов и да му прибере топката, но след това стреля право във вратаря от близка дистанция.

В 53-ата минута Локомотив поведе в резултата с фамозен гол на младока Тодор Павлов. Той получи топката на в наказателното поле от Димитър Илиев, пое я с гърди, след което насочи снаряд в горния ляв ъгъл на вратата зад Петър Маринов и тя се заби точно под сглобката.

Само две минути след това гредата помогна на гостите. Камдем проби отдясно и центрира остро в линията между вратаря и защитата. Мичи Нтело изскочи и с петичка отклони към вратата, но топката срещна гредата. Много бързо след изоставането си ЦСКА 1948 се върна в мача с гол на Карагарен. Този път той се възползва по най-добрия начин от грешно подаване на Ефе Али към Сегура и с точен удар преодоля Кристиан Томов.

В 85-ата минута удар на Димитър Илиев беше изчистен пред голлинията. В добавеното време изстрел с глава на Мичи Нтело, насочен под горната греда, беше избит в корнер от вратаря на гостите.

Локомотив (Пловдив) 1:1 ЦСКА 1948
1:0 Тодор Павлов (53)
1:1 Бирсент Карагарен (59)

Стартовите състави:

Локомотив (Пловдив): 81. Кристиан Томов, 44. Ангел Лясков, 12. Ефе Али, 91. Хорхе Сегура, 5. Тодор Павлов, 71. Оливер Уабо, 6. Христо Иванов, 17. Мартин Райнов, 7. Бабакар Дион, 14. Димитър Илиев, 9. Мичи Нтело.

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 3. Росен Божинов, 7. Талис, 8. Педриньо, 9. Бирсент Карагарен, 10. Радослав Кирилов, 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 19. Стив Фуртадо, 21. Емил Ценов, 22. Реян Даскалов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация