Пирин и Черно море не излъчиха победител (видео)

17:24
Пирин и Черно море не излъчиха победител (видео)

Пирин и Черно море завършиха при нулево равенство в среща от последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двата отбора изиграха здрав мач на стадион "Христо Ботев”, в който обаче липсваха попаденията.

"Моряците" бяха по-активният тим, но вратарят на домакините Максим Ковальов направи няколко добри спасявания, с които отказа футболистите на Илиан Илиев. По този начин "орлетата" записаха втори пореден двубой без загуба срещу отбор от Топ 3, след като преди седмица надделяха над ЦСКА - София с 2:1 на Националния стадион.

С днешното реми Черно море остава на две точки пред тима на Стамен Белчев, който утре гостува на Арда в Кърджали и ще има възможността да измести варненци от втората позиция.

Благоевградчани пък продължават борбата си за оставане в елита. Със спечелената точка днес Пирин изпревари Хебър в класирането, но ако пазарджиклии и Локомотив (София) спечелят своите срещи, ще изпратят отбора на Олександър Бабич на баражното 14-о място.

Гостите започнаха срещата по-активно и в осмата минута Васил Панайотов шутира от далечно разстояние, но Ковальов внимаваше и изби в ъглов удар. Малко след това и Пабло Гарсия изпробва рефлекса на вратаря на благоевградчани, който и този път се отличи с добро спасяване.

В 19-ата минута Ковальов трябваше да се намесва за трети път от началото на мача, след като Мазир Сула се озова на добра стрелкова позиция около границата на наказателното поле.

В средата на първото полувреме удар на Росен Стефанов с глава премина над целта. В 27-мата минута Пирин беше близо до това да открие резултата с първото си по-опасно положение. Асен Дончев центрира към Юго Комано, но изстрелът на последния не намери очертанията на вратата.

Малко след като измина половин час игра от началото на двубоя Асен Дончев получи страхотно извеждащо подаване, но шутът му по диагонала не беше точен.

В 53-тата минута Илиан Илиев получи топката на десния фланг, проправи си път за удар с по-удобния си ляв крак, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб. Шест по-късно Калкан се озова фронтално срещу вратата на домакините, но изстрелът му беше блокиран от Ягодинскис.

В 68-мата влезлият от резервната скамейка Евгени Георгиев се отличи с много добри индивидуални действия, справи се с двама противникови играчи и шутира опасно над напречната греда.

10 минути преди края на редовното време Пабло Гарсия стреля от движение от границата на наказателното поле, но Ковальов за пореден път се оказа последна пречка пред гола.

В 88-мата минута Васил Панайотов се оказа най-съобразителен при центриране от корнер и успя да отправи опасен удар, но Венцислав Бенгюзов изчисти топката малко пред голлинията.

В четвъртата минута на добавеното време Атанас Илиев засече центриране отляво, но кълбото попадна право в ръцете на Максим Ковальов.

ПИРИН 0:0 ЧЕРНО МОРЕ

Стартови състави:

ПИРИН: 12. Максим Ковальов, 73. Венцислав Бенгюзов (К), 6. Андрей Йорданов, 7. Асен Дончев, 28. Виталийс Ягодинскис, 14. Данило Полонский, 19. Юго Комано, 11. Иван Тасев, 8. Лазар Боянов, 18. Арно Лузайадио, 4. Айуб Абу;

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 4. Росен Стефанов, 2. Цветомир Панов, 5. Пабло Гарсия, 71. Васил Панайотов (К), 11. Илиан Илиев, 6. Виктор Попов, 16. Андреяс Калкан, 10. Мазир Сула, 86. Исмаил Иса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация