Ботев Враца съхрани надеждите си за оцеляване след успех срещу Етър (видео)

19:40
Ботев Враца съхрани надеждите си за оцеляване след успех срещу Етър (видео)

Ботев Враца спечели домакинството си срещу Етър с 2:0 в двубой от последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мартин Смоленски откри резултата в 32-рата минута, а в добавеното време на срещата Даниел Генов (94') също се разписа.

Близо цял мач "болярите" играха с човек по-малко, след като още в 10-ата минута Серигне Файе получи директен червен картон. Въпреки че беше в намален състав, тимът на Светослав Петров не се предаде до последно и имаше своите възможности за гол.

Двата отбора остават на последните две места в класирането, но с днешния успех врачани съхраниха минимални шансове да се доберат до 14-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане в елита. Ботев се доближи на 6 точки от Локомотив (София), но "железничарите" са с мач по-малко, докато вече угасна и последната надежда на Етър.

В седмата минута капитанът на домакините Браян Переа беше фаулиран от Серигне Файе малко пред наказателното поле. Първоначално защитникът получи жълт картон, но Георги Кабаков беше извикан да изгледа ситуацията отново, след което взе решение директно да изгони бранителя на "виолетовите".

Червеният картон принуди Светослав Петров да пусне в игра Луис Кордова, който запълни празнината в центъра на защитата. Той се появи на мястото на Дидис Пита.

В средата на първото полувреме Переа засече центриране от ъглов удар, но изстрелът му с глава премина покрай вратата.

Натискът на врачани продължи и логичното се случи в 32-рата минута. Играчите на Христо Янев организираха постепенно нападение, а топката попадна в краката на Мартин Смоленски, който стреля от движение. При удара му се получи рикошет в Георги Александров и кълбото влетя неспасяемо в мрежата на Етър.

Малко по-късно гостите имаха добра възможност да възстановят равенството. Иван Василев беше изведен на отлична стрелкова позиция, но стражът на Ботев Красимир Костов внимаваше и се намеси подобаващо.

В 38-мата минута Ласана Н'Диайе шутира силно от далечно разстояние, но и Ангел Мартинов се отличи със страхотно спасяване.

В самия край на първата част Стефан Велев беше оставен необезпокояван в пеналтерията на "болярите", но изстрелът на опитния халф беше неточен.

В 51-вата минута Браян Переа се възползва от грешка в отбраната на противника и открадна топката, но се засуети и не успя да отправи много качествен удар. Четири по-късно Смоленски шутира от дистанция, но кълбото профуча над целта и не се наложи Ангел Мартинов да се намесва.

В четвъртата минута от добавеното време Бубакар Траоре направи страхотен пробив отдясно, след което центрира към Даниел Генов, за когото остана по-лесната задача, а нападателят не сбърка и сложи точка на спора.

БОТЕВ (ВРАЦА) 2:0 ЕТЪР

1:0 Мартин Смоленски (32)
2:0 Даниел Генов (90+4)

Стартови състави:

БОТЕВ (ВРАЦА): 76. Красимир Костов, 19. Браян Переа (К), 23. Браян Мендоса, 8. Клери Сербер, 11. Ласана Н'Диайе, 14. Марко Мажуга, 29. Мартин Бачев, 24. Мартин Смоленски, 13. Мартин Ачков, 27. Меси Биатомусока, 77. Стефан Велев;

ЕТЪР: 1. Ангел Мартинов, 4. Георги Александров (К), 6. Горка Ларучеа, 13. Дидис Пита, 94. Жан-Марк Тибуе, 9. Иван Василев, 18. Йоаким Гонзалес, 7. Кольо Станев, 2. Хосекарлос Ван Ранкин, 17. Атанас Атанасов, 44. Серигне Файе.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация