За първи път от 30 години - три немски клуба на полуфинал в евротурнирите

12:12
За първи път от 30 години - три немски клуба на полуфинал в евротурнирите

След мачовете през седмицата Бундеслигата вече се наслаждава на цели три отбора, които са полуфиналисти в европейските клубни турнири. Байерн (Мюнхен), Борусия (Дортмунд) и Байер (Леверкузен) достигнаха до предпоследната фаза на двете основни надпревари - Шампионската лига и Лига Европа, като три германски отбора едновременно не са достигали от близо 30 години.


Това се случи за последно през сезон 1994/1995. А още по-интересното е, че тогава абсолютно същите тимове достигат до полуфиналите.


Тогава Байерн стига до полуфинал в Шампионската лига, където отстъпва на нидерландския гранд Аякс след 0:0 в Мюнхен и 2:5 в реванша. В тогавашната Купа на УЕФА пък участват Борусия (Дортмунд) и Леверкузен, като и двата отбора срещат италиански противници. 


“Жълто-черните” отстъпват на Ювентус след 2:2 в първия мач в Германия и 2:1 за “бианконерите” в реванша. Леверкузен пък отпада след две загуби от бъдещия носител на трофея Парма - 1:2 и 0:3.


Сега немските отбори ще искат да избегнат отпаданията отпреди 29 години и ще се надяват на добро представяне. Германия има всички шансове да си осигури пети отбор в Шампионската лига, като тимовете от Бундеслигата трябва да постигнат две победи или успех и две равенства в предстоящите си полуфинали. Англия пък ще разчита на Астън Вила да спечели всичките си мачове, за да си осигури допълнителен отбор в най-престижния европейски клубен, като след снощи Италия вече постигна това.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация