Дузпи решиха изхода от мега сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид

00:50
Дузпи решиха изхода от мега сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид

Рекордьорът по трофеи Реал Мадрид изхвърли действащия първенец Манчестър Сити на четвъртфиналите в Шампионската лига и ще играе полуфинал. Това стана след вълнуващ реванш, при който се стигна до дузпи. При тях вратарят Андрий Лунин на "кралете" спаси на два пъти, а от съотборниците му неточен беше само Лука Модрич. След 120 минути резултатът беше 1:1, с което колосът от “Бернабеу” продължава напред с общ резултат от двата мача 8:7, тъй като първата среща беше завършила 3:3.

За място на финала момчетата на Карло Анчелоти ще спорят с Байерн (Мюнхен), а в другия полуфинал противница ще са Пари Сен Жермен и Борусия (Дортмунд).

Родриго беше точен за гостите в 12-тата минута, а в 76-ата Кевин де Бройне изравни. Първият двубой завърши при 3:3.

Мениджърът на Сити Джосеп Гуардиола заложи едновременно на Кевин де Бройне и Фил Фоудън. Възстановеният капитан Кайл Уокър също беше титуляр. 11-те на Карло Анчелоти бяха очакваните, като капитанът Начо Фернандес беше партньор на Антонио Рюдигер в центъра на отбраната, след като Орелиан Чуамени беше наказан.

Победителят ще срещне на полуфиналите Байерн (Мюнхен).

Срещата започна със смяна на владението на топката за по няколко минути. Камавинга отправи първия удар в 10-ата минута.

Още при следващия шанс Реал Мадрид поведе в резултата. Това стана в 12-тата минута, когато Родриго беше точен с добавка, след като Едерсон отрази първия му изстрел.

Домакините веднага натиснаха и в 17-ата Холанд отправи удар с глава, който мина над вратата. След още две норвежецът пък удари напречната греда.

Ман Сити продължи да натиска, а испанците вече приеха ролята да чакат на контраатака. Така в 24-тата минута изненадващо Даниел Карвахал се оказа в близост до Едерсон и шутира, но ударът му беше блокиран.

Де Бройне демонстрира силния си удар в 27-ата минута, но Лунин плонжира и отрази. "Гражданите" продължиха с атаките и в 36-ата Грийлиш беше близо до изравнително попадение след пас на Холанд, но топката излезе а аут.

До края на полувремето Карвахал си изкара жълт картон, заради който ще бъде наказан в следващия мач на Реал в турнира.

Второто полувреме продължи с натиск на английския първенец и разминаване между Начо и Лунин за малко да завърши с попадане на топката в мрежата на Реал. В тези минути украинецът спаси удари на Грийлиш и Фоудън.

Последва период, в който тимът на Гуардиола спря да създава положения, но пък търпеливо разиграваше пред наказателното поле, където бяха всички футболисти на "кралете". Чак в 70-ата вратарят на Реал трябваше отново да се намесва след точен шут - в случая на Грийлиш.

Спокойствието в действията на Сити даде резултат в 76-ата, когато Де Бройне изравни. Той се възползва от може би първата грешка на Антонио Рюдигер и с мощен шут направи 1:1.

Белгийският халф се размина с второ попадение само две минути по-късно, когато шутира с левия крак. Още по-чиста беше ситуацията пред него в 82-рата, но и този път кълбото профуча над гредата.

За продълженията Пеп извади Холанд и на негово място пусна Хулиан Алварес. Допълнителните части предоставиха същото на зрителите - окупация от страна на Сити. До кой знае какви опасности пред Лунин обаче не се стигна. Даже Реал имаше шанс да отбележи в последните секунди на първите 15 минути, но Рюдигер пропусна. Във второто продължение умората сломи и домакините, заради което не се случи нищо запомнящо се. Така остана да се изпълняват дузпи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация