Легенда на Атлетик Билбао спира с футбола

19:15
Легенда на Атлетик Билбао спира с футбола

Нападателят на Атлетик Билбао Раул Гарсия ще сложи край на своята кариера с приключването на настоящия сезон, съобщи клубът в свое изявление. 37-годишният испанец ще се оттегли след 20 сезона в мъжкия футбол, от които всички бяха прекарани в Ла Лига.

До момента Гарсия има общо 811 мача със 148 гола и 70 асистенции на клубно ниво във всички турнири, както и две срещи с екипа на Испания. Той е трети по брой изиграни двубои в историята на местния елит с 602 мача (109 гола), като изостава само от Хоакин и Андони Субисарета (и двамата с по 622 мача). Голмайсторът, който започва кариерата си като халф, е юноша на Осасуна, за чийто мъжки състав има 126 срещи с 21 попадения.

След това прекарва дълго време в Атлетико Мадрид, за който записва 329 двубоя с 45 гола, печелейки по веднъж титлата в Ла Лига, Лига Европа, Купата на краля и Суперкупата на Испания, както и два пъти Суперкупата на Европа. От лятото на 2015 година насам играе за Атлетик Билбао, където до момента има 356 мача с 83 попадения. През сезон 2020/21 с баските Гарсия печели Суперкупата на Испания, а преди дни труимфира и с Купата на краля.

“Решението ми не зависеше от това дали щяхме да спечелим Купата, или не. Това обаче е красива кулминация в моята кариера. Ще запомня как хората се чувстваха горди заради това, че аз носех тази фланелка, защитавайки ценностите на този клуб още от първия ден. Дадох всичко от себе си, винаги мислейки за моите съотборници и за клуба”, заяви Гарсия пред клубната телевизия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация