Арсенал пропусна отлична възможност да оглави класирането, загуби у дома от Астън Вила (видео)

21:04
Арсенал пропусна отлична възможност да оглави класирането, загуби у дома от Астън Вила (видео)

Астън Вила нанесе сериозен удар по амбициите на Арсенал за шампионската титла и победи с 2:0 като гост на “артилеристите” на “Емиратс” в мач от 33-ия кръг на Премиър лийг. И двете попадения за възпитаниците на Унай Емери паднаха в последните десетина минути на мача, когато точни бяха Леон Бейли (84’) и Оли Уоткинс (87’). Футболистите на Микел Артета стартираха много добре срещата и пропиляха редица положения в първия половин час, но постепенно бирмингамци понатрупаха самочувствие и с течение на времето изглеждаха все по-опасни.

Още преди изминаването на една игрова минута Джон Макгин стреля в главата на Леандро Тросар, а след това Оли Уоткинс се опита да прехвърли Давид Рая. Само в рамките на следващите няколко минути Букайо Сака на няколко пъти успя да влезе опасно в наказателното поле, но опитите му да намери свой съотборник не сполучиха. В 11-ата минута Емилиано Мартинес трябваше да се възползва след влизане на Кай Хаверц в пеналта от задна позиция. Домакините продължиха да се представят на много високи обороти и да осъществяват сериозен натиск към своя противник. В 17-ата минута Сака този път намери Габриел Жезус, но той не успя да уцели вратата. Хаверц също още на два пъти бе извеждат с дълги топки зад гърба на отбраната, но не успяваше да отиграе кълбото така, че да създаде опасност за Емилиано Мартинес.

Едва след средата на първата част играчите на Астън Вила започнаха да разиграват малко по-продължително топката и да се опитват да осъществяват атаки. След половин час игра Леандро Тросар също успя да влезе опасно в наказателното поле и падна, за което неговите съотборници веднага поискаха дузпа, но съдията подмина тези претенции. Възпитаниците на Микел Артета продължиха да пресират много високо и често отнемаха топката още в противниковата половина. Все пак най-интересните ситуации в срещата до момента се развиха само в рамките на минута. Първо Габриел Жезус направи много сериозна грешка, топката отиде в Оли Уоткинс, но английският национал нацели дясната греда. Още в ответната атака пък продължаващия да се представя много силно Сака намери напълно непокрит Леандро Тросар, но Мартинес с брилянтно спасяване задържа равенството. Само минутка по-късно отново Сака стреля опасно, но отново неточно.

В началото на втората част Габриел Жезус бе изведен отлично в наказателното поле, но падна на земята след съприкосновение с Диего Карлош. Неговите съотборници отново поискаха дузпа от Дейвид Куут, но той не обърна внимание на претенциите им. В следващите минути двата отбора си размениха няколко грешки при разиграването, но не успяха да стигнат до по-сериозни положения. В 62-ата минута Юри Тилеманс успя да отнеме топката след лошо изпълнен корнер, след което отправи впечатляващ изстрел, който първо срещна напречната, а след това и дясната греда, но в крайна сметка не влезе във вратата.

Играчите на Унай Емери сякаш продължаваха да трупат самочувствие и да играят все по-добре. Те все по-често успяваха да се задържат в предни позиции, но също така и да достигнат до поредица от статични положения пред Давид Рая. Домакините сякаш се поизнервиха от развитието на двубоя и все по-често допускаха грешки. Така се стигна до 84-ата минута, когато поредното разиграване пред наказателното поле доведе до центриране на Люка Дин, отбраната и Давид Рая не се ориентираха и пропуснаха топката да мине зад гърба им, а там Леон Бейли напълно сам прати кълбото в мрежата за 0:1.

Гостите от Астън Вила нанесоха втори шокиращ удар само две минути по-късно, когато Оли Уоткинс бе намерен от задни позиции, стартира от своята половина и надбяга Емил Смит Роу, след което изстрелът му рикошира в крака на халфа и влетя в мрежата на Рая за втори път.

Оли Уоткинс пропусна отлична възможност да покачи преднината на Астън Вила с трето попадение в добавеното време, но този път той не успя да се справи от малкото наказателно поле. С този успех Астън Вила направи поредна сериозна крачка към мечтано участие в Шампионската лига, като те вече имат три точки преднина пред следващия Тотнъм. От своя страна Арсенал вече изостава на две точки от Манчестър Сити, след като преди началото на този кръг “артилеристите” бяха водач, а “гражданите” едва трети в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация