Второ злато за Стилияна Николова на Световната купа в София (видео)

18:02
Второ злато за Стилияна Николова на Световната купа в София (видео)

Стилияна Николова спечели втори златен медал и общо трети във финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. След титлата на топка по-рано днес 18-годишната българка стана шампионка и на лента.

Възпитаничката на Валентина Иванова изпълни композицията си с много хъс и динамика и съвсем заслужено се качи най-високо на почетната стълбица. 18-годишната Стили показа много малки колебания на най-сложния от четирите уреда и получи 33.650 точки.

По-рано днес тя спечели и сребро на обръч. Така Николова завършва надпреварата с четири медала - два златни и два сребърни, след като вчера беше втора и в многобоя.

Другата ни представителка във финала на лента - шампионката от многобоя Боряна Калейн, за съжаление не успя да издържи до края на състезанието. Тя изигра с много чувство прекрасната си композиция, но във финалната й част допусна нелепа грешка, след като се обърна малко по-рано и не успя да хване уреда при едно от изхвърлянията му. В резултат на това съдиите дадоха 31.000 точки на Бубето и тя зае шесто място.

Боряна Калейн приключва Световната купа със злато в многобоя и сребро на бухалки.

Среброто на лента е за Дария Атаманов (Израел) с 32.650 точки, а трета е Таисия Онофричук (Украйна) с 32.100.

Главен съдия на Световната купа в София е Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация