Нюкасъл нанесе тежко поражение на Тотнъм (видео)

17:30
Нюкасъл нанесе тежко поражение на Тотнъм (видео)

Нюкасъл Юнайтед разби с 4:0 Тотнъм Хотспър на “Сейнт Джеймсис Парк” в първия двубой от 33-тия кръг на Висшата лига. Този резултат свали “шпорите” от четвъртото място за сметка на Астън Вила. Двата отбора имат еднакъв точков актив при равен брой изиграни мачове, но бирмингамци имат преднина от един гол по отношение на головата разлика. Иначе тимът на Унай Емери утре гостува на Арсенал. Нюкасъл пък за момента измести от шестата позиция Манчестър Юнайтед, който по-късно днес гостува на Борнемут. Контраатаките на Нюкасъл и грешките в защита на Тотнъм решиха този сблъсък категорично в полза на домакините. Два гола на Александър Исак (30’, 51’) и попадения на Антъни Гордън (32’) и Фабиан Шер (87’) материализираха по-добрата игра на “свраките”.

Еди Хау бе направил две промени в сравнение с отбора, който победи Фулъм миналия уикенд. Джо Уилок отпадна заради контузия, докато Люис Хол остана сред резервите. Елиът Андерсън и Харви Барнс започнаха като титуляри. Корекцията, извършена от Анге Постекоглу, бе една - Родриго Бентанкур бе предпочетен пред Папе Матар Сар в халфовата линия на “шпорите”.

Тотнъм започна по-добре, но лондончани не успяваха да завършат атаките си и така и не стигнаха до точен удар и до реална опасност за вратата на Дубравка. Гостите пък от самото начало загатнаха, че ще бъдат много опасни на контраатака. Точно по този начин Нюкасъл повече в 30-ата минута, когато Бруно Гимараеш изпрати топката напред, Антъни Гордън се пребори с Удоджи и пусна вляво към Исак, който се справи с лекота с Ван де Вен и стреля прецизно покрай Викарио за 1:0. Само 95 секунди след това “свраките” нанесоха втори удар. “Шпорите” сгрешиха при изнасянето на топката, като Педро Поро на практика асистира на Антъни Гордън, който отново нямаше проблеми с оказалия се на земята за втори път Ван де Вен. След това Гордън стреля в далечния ъгъл за 2:0. До почивката Нюкасъл можеше дори да увеличи аванса си, но Удожи блокира удар на Исак в много опасна ситуация.

В 51-вата Исак довърши Тотнъм с втория си гол в мача, като и това попадение дойде след светкавична контраатака. Гимараеш изведе с дълго подаване шведа, който започна спринта си още преди централната зона. Ван де Вен остана много назад, а Исак отново завърши хладнокръвно, стреляйки покрай Викарио.

Нюкасъл продължи да играе по-добре и в 87-ата минута Фабиан Шер оформи крайния резултат, след като засече с глава центриране от корнер.

През миналия сезон "свраките" разбиха "шпорите" на своя стадион с още по-голям резултат - 6:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация