Ники Михайлов: Гошо Петков е най-добрият вратар в България

09:34
Ники Михайлов: Гошо Петков е най-добрият вратар в България
Около вратаря на Твенте и националния отбор на България Николай Михайлов винаги е интересно. Преди най-вече заради изявите му извън терена, но от 2 години насам и за работата му между гредите. В момента тимът на Ники - Твенте, е на първо място в Холандия. Самият Михайлов не скри амбицията си скоро да се наложи като титуляр при треньора Стив Макларън, а колкото до националния отбор, заяви, че все още има достатъчно време до началото на европейските квалификации и ако е жив и здрав и няма контузии, ще се бори за титулярното място в интервю за "Меридиан мач".

- Ники, от доста време вече сте на лагер с националния отбор, какво е настроението и как се вписаха в тима новите играчи?

- Настроението е добро. Готвим се нормално и се надяваме срещу Малта да направим един добър мач. Важното е, че нямаме сериозни проблеми с контузени играчи и заминаваме в добро настроение. Мисля, че и Генчев, и Иво Иванов се вписаха добре в състава, но за съжаление Генчев трябваше да се прибере в Румъния. Дано срещу Малта Иво получи шанс, но мисля, че самият факт, че е в националния, е достатъчен опит за него. Освен това Манолев и Николов са вече в отбора и тренират нормално.

- Какво е мнението ти за подобни контролни срещи като тези с Малта например и доколко полезни са те за националния отбор?

- Естествено, че е по-добре да играем с по-силни отбори, но не става само с желание. Нормално е да искаме да премерим сили с Бразилия, но не е толкова лесно. Големите европейски и световни отбори имат готова програма за две дори три години напред, така че няма как да стане. Смятам, че националният отбор рядко получава възможност да тренира заедно толкова дълго време и това е добре за нас.

- След Изпълкома на БФС пред националния отбор беше поставена цел да се класирате на Европейското първенство. Мислиш ли, че ще успеете да я изпълните?

- Надяваме се, тъй като последните световни и европейски първенства ги гледаме само по телевизията. В отбора ни има достатъчно големи звезди и наистина талантливи момчета. Имаме според мен най-добрия треньор, атмосферата е добра, а всичко останало зависи от нас. Време е ние футболистите да направим нещо за този национален отбор и да спрем да търсим причините около нас, да погледнем в себе си. Крайно време е вече да се класираме на голям футболен форум.

- Преди няколко седмици в ЦСКА избухна голям скандал, а замесени бяха няколко твои бивши съотборници от младежкия национален отбор. Ти също си млад и смяташ ли, че поведението им е оправдано?


- Не мога да взема отношение, защото не знам какво точно е станало. Не живея в България и четох нещо в интернет, но след като Любо Пенев е взел подобно решение, значи е имал основателни причини. Не съм част от този отбор и не мога да коментирам случката.

- Остава ли ти време да следиш какво се случва в Левски, тъй като отборът беше изпаднал в сериозна криза, и смяташ ли, че Гонзо ще успее да се справи?

- Не съм аз човекът, който да казва кой е подходящ и кой не. Нормално е всеки отбор да има лоши моменти и да мине през някаква криза. По-важното е да се работи за излизането от подобна ситуация и се радвам, че нещата в Левски вече са по-добре.

- Димитър Иванков обяви, че няма да е част от националния отбор за следващите квалификации. Готов ли си да бъдеш титуляр?


- Първо се надявам да съм жив и здрав и да нямам контузии. Има още време до началото на квалификациите. Станимир Стоилов ще прецени кой ще бъде титуляр. За мен Георги Петков е най-добрият вратар в България. По-важно е този, който играе, да в най-добра форма и да помага на отбора. Бъдещето е пред мен, така че времето ще покаже.

- Има ли някаква яснота около бъдещето ти в Твенте и има ли вероятност през зимата да смениш отбора?


- Моят мениджър Лъчо Танев говори и с Твенте, и с ПСВ Айндховен и доколкото знам и двете страни имат интерес. По-важното за мен е да играя редовно, а не толкова личните ми условия. Предполагам, че в края на годината и в началото на следващата ще има по-голяма яснота около бъдещето ми. В момента Твенте е първи в Холандия, но за мен това са двата най-добри отбра в Холандия, така че каквото и да стане, мисля, че ще е добре за мен.

- Има ли някакви поставени цели пред вас като титла в Холандия или в Лига в Европа?

- Не, няма такива неща. Играем мач за мач и всички срещи са еднакво важни за нас. Без значение дали играем за Купата на страната, за първенство или в Лига Европа. Опитваме се да печелим във всеки мач, понякога се получава, друг път - не. Стив Макларън преподписа за две години с Твенте и мисля, че това е добре за отбора. През последните четири години Твенте израсна много и се надявам да вървим само нагоре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sam26
18.11.2009 20:39

Кой бе?!?!За Георги Петков-ФИНТА ли говорим?? *joking*