Колосален провал за женския национален отбор в квалификациите за европейското

22:14
Колосален провал за женския национален отбор в квалификациите за европейското

Женският национален отбор на България допусна драматична загуба от Армения с 2:3 във втория си двубой от група C4 на квалификациите за Евро 2025. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" беше предаван на живо по Sportal TV и Sportal.bg.

Момичетата на Силвия Радойска изиграха много силно първо полувреме, но противно на логиката допуснаха гол малко преди почивката. Лара Казанчиан откри резултата в 42-рата минута, а в началото на втората част Вероника Асатрян (49') удвои. "Лъвиците" се върнаха в срещата с попадения на Полина Ръсина (61') и Евдокия Попадинова (85'), но в добавеното време Ани Сафарян донесе победата на своя тим.

В първия си двубой България се наложи над Казахстан с 1:0, а Армения записа тежко поражение от Румъния с 0:5. Към баражите за участие на Евро 2025 продължават победителите в петте групи на Лига C и трите най-добри втори отбори.

В четвъртата минута Евдокия Попадинова получи страхотно подаване зад гърба на противниковата защита, но не си пое топката по най-добрия начин и ударът ѝ беше отразен от Погосиан. Натискът на "лъвиците" продължи и в следващите минути, но липсваха головите ситуации пред вратата на арменките.

В средата на първото полувреме можеше да се стигне до много куриозен автогол. Футболистка на гостите отклони с глава центриране към наказателното поле и заблуди излязлата напред Алина Погосиан, но за нейно щастие топката премина покрай гредата.

В 35-ата минута изстрел на Артин от близко разстояние беше блокиран от Нора Димитрова.

Седем по-късно тимът на Армения откри резултата. Състезателките организираха добро нападение, а топката попадна в Лара Казанчиан, която изпрати топката неспасяемо зад гърба на Роксана Шахънска - 0:1.


Втората част започна кошмарно за родните националки, които допуснаха втори гол четири минути след подновяването на играта. Вероника Асатрян беше изведена отляво, напредна в наказателното поле и с хубав диагонален удар удвои преднината на своя отбор.

Малко след като измина час игра от началото на срещата Николета Бойчева центрира около границата на пеналтерията, Ивана Найденова отклони с глава, а кълбото попадна в Полина Ръсина, която с второто си докосване намали резултата.

Момичетата на Силвия Радойска се втурнаха в търсене на изравнително попадение, а това отвори празни пространства в половината на българките. В 82-рата минута Асатрян шутира по диагонала, но Шахънска внимаваше и се намеси по чудесен начин. 120 секунди по-късно изстрел Виктория Адрианова се отби в дясната греда.

В същата атака футболистка на гостите игра с ръка в собственото си наказателно поле, а реферката не се поколеба да посочи бялата точка. Евдокия Попадинова се нагърби с изпълнението на дузпата и не сбърка - 2:2.

В първата минута от добавеното време арменките отново поведоха. Резервата Ани Сафарян получи добро подаване, навлезе с топката в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл реализира трети гол във вратата на "лъвиците".

След последния съдийски сигнал се получи спречкване между Ивана Найденова и Клавдия Чолакян, вследствие на което родната националка беше санкционирана с червен картон.

БЪЛГАРИЯ 2:3 АРМЕНИЯ

0:1 Казанчиан 42'
0:2 Асатрян 49'
1:2 Ръсина 61'
2:2 Попадинова 85'-д.
2:3 Сафарян 90'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация