Джокович загуби само три гейма при завръщането си на корта

18:59
Джокович загуби само три гейма при завръщането си на корта

Новак Джокович започна участието си на “Мастърс”-а в Монте Карло с убедителна победа. Той преодоля втория кръг на турнира след успех с 6:1, 6:2 над руснака Роман Сафиулин за малко повече от час.

Сърбинът стартира ударно и след два поредни пробива поведе с 4:0. Съперникът му успя много трудно да си вземе един сервис гейм, но силите му не стигнаха за повече в първия сет. Втория сет доминацията на Новак продължи да е голяма. Той проби за 3:1 и след това завърши мача с пробив.

Световният номер 1 все още няма титла този сезон. След ранното си отпадане в Индиън Уелс сърбинът пропусна турнира в Маями. Това обаче му даде възможност да се подготви по-добре за сезона на клей. Джокович има две титли в Монте Карло, но не е стигал по-далече от четвъртфинал от 2015 г., когато за последно триумфира там.

По-рано през деня поставеният под номер 11 Алекс Де Минор се справи без проблеми с бившия шампион в Монте Карло Стан Вавринка. Австралиецът сведе грешките до минимум и спечели с 6:3, 6:0. За Де Минор това бе победа номер 20 от началото на сезона. За втория кръг се класира и Себастиан Корда, който победи финалиста от 2022 г. Алехандро Давидович Фокина с 6:1, 6:2. Американецът, който игра на двойки с Григор Димитров, ще се изправи срещу най-добрия тенисист от началото на годината Яник Синер във втория кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация