Чеферин: Рубиалес поиска абсурдни неща от мен

18:38
Чеферин: Рубиалес поиска абсурдни неща от мен

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за бившия шеф на испанския футбол Луис Рубиалес, като не се изказа особено ласкаво по негов адрес.

Президентът на висшия орган на европейския футбол даде да се разбере това в интервю за хърватското списание "Nacional", като изказванията му са цитирани от "Марка": "Той (Рубиалес) многократно поиска неща след отстраняването му от длъжност. След падането си от власт той се оплакваше от ситуацията, в която се намира със семейството си, и от това колко трудно ще му бъде", казва Чеферин.

"Пишеше ми съобщения: "Трите ми дъщери нямат нищо, нямат това, нямат онова, можеш ли да помогнеш". В един момент го попитах: "С какво мога да ти помогна?". Отказвах всичко, което той ми поиска, защото идеите му бяха абсурдни. Той се обаждаше и на други колеги и ги питаше дали могат да му помогнат с това или онова. Но нямаше нищо общо с футбола", добавя Чеферин.

Президентът на УЕФА казва още: "Ясно е, че не можех да му помогна, но отговорих на телефонното му обаждане. Трудно е, знаете, той беше вицепрезидент (б.ред. - на УЕФА), доскоро седеше с всички на една маса, а сега никой не иска дори да го погледне. Ако е вярно това, в което го обвиняват, това е истинска катастрофа. Но трябва да оставим съда да реши това".

"Чух за всички обвинения срещу него във вестниците и бях изненадан. Познавах го доста добре, но не бях наясно с тези неща. Като адвокат обаче знам какво представлява презумпцията за невинност. Затова той трябва да се защитава в съда. Нито УЕФА, нито аз имаме нещо общо с този случай, тъй като нито един от тези въпроси няма нищо общо с бившата му роля на заместник-председател на УЕФА", завършва словенецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация