Меси се завърна с гол, но Интер Маями се размина с победата

08:17
Меси се завърна с гол, но Интер Маями се размина с победата

Интер Маями и Колорадо Рапидс направиха равенство 2:2 в среща от редовния сезон на американската Мейджър лийг Сокър. Със спечелената точка момчетата на Херардо Мартино заемат третото място в Източната конференция с две точки по малко от лидера Ню Йорк Ред Булс, докато съперниците им от Колорадо са девети на Запад.


Двубоят бе ознаменуван от завръщането в игра на голямата звезда на Интер Маями - Лионел Меси, който лекуваше контузия. Световният шампион от Мондиал 2022 в Катар започна срещата на пейката, но се появи в игра на полувремето, когато замени Лоусън Съндърланд.


Като резерви след почивката се появиха и другите големи звезди на клуба, управляван от Дейвид Бекъм - Серхио Бускетс и Жорди Алба.


Иначе гостите от Колорадо поведоха първи в резултата в 45-ата минута на двубоя, когато се разписа от дузпа Рафаел Наваро.


Влизането на почивката на Лионел Меси беше от ключово значение и носителят на “Златната топка” изравни в 58-ата минута.


Съвсем скоро в 60-ата минута бе осъществен и пълен обрат, когато гол вкара Леонардо Афонсо.


Домакините обаче не успяха да задържат преднината си до края и се пропукаха малко преди да изтече редовното време, като в 88-ата минута Коул Басет оформи крайния резултат.


Следващият мач на Меси и компания е след броени дни на 11-ти април (четвъртък) от 5:30 часа българско време като в турнира за Шампионската купа на КОНКАКАФ отборът на Интер Маями ще играе реванш срещу мексиканския Монтерей. Първият двубой бе загубен с 1:2 и сега звездите ще трябва да защитят името си, довеждайки нещата до обрат.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация