Хебър писа тройка на Етър (видео)

19:41
Хебър писа тройка на Етър (видео)

Хебър постигна много важен успех над Етър с 3:0 в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Марк-Емилио Папазов (17, 78) беше точен за домакините на два пъти, а гостите играха с човек по-малко от 70-ата минута след червен картон на капитана Георги Александров. Едно попадение добави Шеик Диаманка (90+4) в добавеното време на срещата.

В 5-ата минута Лазар Марин стреля, топката се отби в тялото на защитник и се насочи право в долния десен ъгъл на вратата, но стражът Мартин Величков внимаваше. Етър отговори с нелош удар на Горка Ларучея, попаднал право в ръцете на Дебърлиев. В 14-ата минута Чеик Мадина опита да изчисти топката с глава след центриране в наказателното поле, но вместо това я свали за Николас Пенев, който пробва удар от въздуха, при който за малко не прехвърли трибуната зад вратата.

Етър също създаде добра възможност чрез Дидис Пита, чийто удар в долния ляв ъгъл на вратата беше отразен от Дебърлиев. От последвалия корнер Хебър можеше да получи гол в своята врата. Мадина скочи над всички, но не успя да вложи сила в удара си с глава и тя стана удобна за Дебърлиев. В 17-ата минута Хебър поведе в резултата със страхотен гол на Марк-Емилио Папазов. Нападателят пробва късмета си с удар от далече, който описа коварна парабола и преодоля Мартин Величков.

В 25-ата минута анемичен удар на Георги Каракашев попадна в ръцете на стража Величков. Същото стори и Йохан Н'зи минути по-късно. До края на полувремето чисти голови положения липсваха.

В 60-ата минута Марк-Емилио Папазов можеше да повтори гола си. Този път той проби по левия фланг, влезе навътре и стреля силно, но покрай гредата. Пет минути по-късно Красиан Колев центрира много коварно в наказателното поле и можеше да се стигне до гол, но Мартин Величков внимаваше и с една ръка изби в корнер. В 70-ата минута Етър остана с човек по-малко. Капитанът на тима Георги Александров извърши нарушение срещу Ангел Бастунов и прекъсна обещаваща контраатака на домакините, което принуди главния съдия Георги Иванов да му покаже втори жълт и респективно червен картон.

Две минути по-късно Папазов и Бастунов направиха добро двойно подаване и последният шутира в близкия ъгъл на вратата. Величков бе на мястото си блокира удара. Хебър определено имаше силни минути, след като остана с човек повече на терена. Удар на Марк-Емилио Папазов прелетя над вратата в 73-ата минута.

Така в 78-ата минута Хебър подпечата своя успех с втори гол в мача на Марк-Емилио Папазов. Юношата на ЦСКА-София, откъдето Папазов играе като преотстъпен в Хебър, се измъкна от защитата на гостите след меко подаване по въздуха на Йохан Н'зи. Останал зад гърба на бранителите за нападателя беше лесна задача да отбележи.

В края на срещата Етър можеше да отбележи почетно попадение, но шутът на Ловре Кнежевич беше париран от Дебърлиев. Това обаче стори Шеик Диаманка в ответната атака, който с мощен удар в долния десен ъгъл от дъгата на наказателното поле не остави никакви шансове на Величков.

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК) - ЕТЪР 3:0
1:0 Марк-Емилио Папазов (17)
2:0 Марк-Емилио Папазов (78)
3:0 Шеик Диаманка (90+4)

Стартови състави:

ХЕБЪР: 1. Петър Дебърлиев, 24. Лазар Марин, 33. Стефан Цонков, 21. Божидар Пенчев, 99. Георги Каракашев, 5. Мартин Михайлов, 75. Йохан Н‘зи, 8. Красиан Колев, 9. Николас Пенев, 17. Марк-Емилио Папазов, 10. Ангел Бастунов;

ЕТЪР: 22. Мартин Величков, 2. Хосекарлос Галанд, 4. Георги Александров, 44. Чеик Мадина, 77. Мартин Николов, 6. Горка Ларучея, 8. Мартин Моран, 13. Дидис Пита, 94. Жан-Марк Тибоуе, 18. Йоахим Гонзалес, 9. Иван Василев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация