Костов: ЦСКА с какво могат да ни изненадат? Правят едни и същи неща

19:18
Костов: ЦСКА с какво могат да ни изненадат? Правят едни и същи неща

Наставникът на Левски Николай Костов говори преди утрешния двубой срещу ЦСКА София. Треньорът на "сините" каза, че липсата на Петков и Лима правят атаката на тима му по-беззъба, но и "червената" отбрана не се представя на добро ниво.

Също така Костов призна, че честите поражения на Левски и ЦСКА - София от Лудогорец създадат комплекси на "сини" и "червени", но разградчани са усетили силата на тима му през първото полувреме на срещта между двата отбора през седмицата, въпреки тежката загуба на родния гранд с 1:5.

"Очакванията са, както винаги, да победим. Обвиняват ни, че играем прекалено атакуващо, не мисилм за защита. Може би са прави. Смениха се много играчи, обучаваме едни, сега обучаваме други. Постоянно наказания, контузиите също помагат да не сме усъвършенствали много неща, но не се предаваме и вярваме, че правим нещата правилно. Затова публиката ни подкрепя.

Играчите на Лудогорец усетиха нашата сила, макар и 45 минути. Първия мач срещу Лудогорец го загубихме малко драматично. Самите футболисти на Лудогорец разбраха нашата сила. Въпреки препятствията, които преодоляваме постоянно, ние се стремим да доминираме. Можех да претовратя този голям разгром.

ЦСКА с какво могат да ни изненадат? Правят едни и същи неща и ги правят много добре. Те са в матрицата, като нас. Лудогорец ни създава такива комплекси. След неуспех започваме да обвиняваме, променяме, да търсим други варианти. Този път трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец доминира толкова години, защото правим едни и същи грешки.

Знам какво е чувството, когато става въпрос за дербито ЦСКА - Левски. Преди Лудогорец винаги дербито е било за първото място. Сега и едните, и другите са в такива настроения - едни са доволни, други - недоволни. Трето-четвърто място не отговаря на нашите амбиции", заяви Костов.

"Нямаме много опции. Без Петков и Лима сме малко беззъби в атака. ЦСКА не са толкова убедителни във фаза "защита", въпреки че допускат малко голове. Марин бе в страхотна форма.

На младите футболисти няма как да не се отрази такава голяма загуба. Това е част от играта. Но тази загуба от Лудогорец ни отваря вратата за по-големи успехи. Ако приемеш загуба като капитулация, тогава настъпва срив. Хората от ръководството ни подкрепят.

Всяка загуба за Левски е инцидент. Душевните болки са по-трайни от телесните. Следва мач с ЦСКА и няма как толкова бързо да се оттърсим, но работим с футболистите", допълни Николай Костов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация