Милан сгази и Лече

18:47
Милан сгази и Лече

Отборът на Милан постигна категоричен домакински успех с 3:0 над Лече в ранния двубой от съботната програма на 31-вия кръг в Серия "А". Трите гола бяха отбелязани от Кристиан Пулишич, Оливие Жиру и Рафаел Леао, а противниковият нападател Никола Кръстович беше изгонен с директен червен картон в 45-ата минута. Така “росонерите” записаха седма поредна победа във всички турнири, като за последно имаха подобно постижение през септември 2006 година, когато с Карло Анчелоти начело на тима те спечелиха девет последователни срещи.

Стефано Пиоли предприе четири промени сред своите титуляри след победата с 2:1 над Фиорентина. Малик Тиау има лека травма в едната си пета и затова беше заменен от Матео Габия. Тео Ернандес изтърпя санкцията си в миналия кръг, така че се завърна за сметка на Алесандро Флоренци. Рубен Лофтъс-Чийк обаче беше наказан този път, поради което като “десетка” действаше Пулишич. Партньор на Тижани Райндерс пред защитата пък беше Ясин Адли, а не Исмаел Бенасер. На върха на атаката отново беше поставен Оливие Жиру. Гостите бяха подредени в 4-3-3 с Никола Кръстович като централен нападател, подпомаган по двата фланга от Патрик Доргу и Ламек Банда.

Още в третата минута воле на Жоан Гонсалес мина покрай вратата на домакините. От друга страна, "росонерите" поведоха още с първото си голово положение. Това стана в шестата минута, когато Самуел Чуквуезе направи чудесен рейд и пусна пас към Пулишич, който от дъгата на наказателното поле с техничен шут прати топката в противниковата мрежа. Това беше десети шампионатен гол за американеца през сезона. Само две минути по-късно той можеше отново да се разпише, но този път Владимиро Фалконе отрази неговия изстрел. В 11-ата минута Чуквуезе направи нов опасен дрибъл, след който Рафаел Леао стреля, но топката претърпя рикошет и излезе в корнер. Малко след това Лоренцо Венути отговори с далечен шут, при който Майк Менян улови топката.

В 20-ата минута Адли центрира от корнер, а Жиру отклони топката за 2:0 и 13-ото си попадение в Серия "А" през настоящата кампания. Пет минути след това Банда опита задна ножица, но с нея само прати топката в обятията на Менян. В 29-ата минута Гонсалес стреля с глава, но топката се отклони в напречната греда. Малко по-късно Чуквуезе отправи разочароващ удар. В 42-рата минута Кръстович пробва шут по земя, който не затрудни Менян. Само три минути по-късно именно нападателят беше изгонен с директен червен картон, тъй като при единоборство за топката той вдигна високо десния си крак, с който изрита Чуквуезе в лявото му рамо и ребрата.

В 57-ата минута Ернандес направи рисково отнемане на топката от резервата Понтус Алмквист в наказателното поле, след което изрита главата на падналия на земята съперник. Съдийски сигнал обаче не прозвуча и така последва контраатака, при която Адли пусна страхотен извеждащ пас към Леао, а португалецът прокара топката покрай краката на Фалконе за 3:0 и 12-ия си гол във всички турнири през сезона.

В 60-ата минута Алмквист стреля с глава, но не успя да преодолее Менян. Жиру отговори с удар от малък ъгъл, при който топката мина покрай вратата. В 64-тата минута Ернандес отправи красив шут от голяма дистанция, но напречната греда не позволи на левия бек да се разпише. Четири минути по-късно именно френският национал изпълни пряк свободен удар по хитър начин, но Фалконе беше подготвен и спаси изпълнението му. В 69-ата минута Райндерс се отчете с пропуск, а в 76-ата Менян изби изстрел на Алмквист. В 82-рата минута Фалконе и появилият се като смяна Валентен Гендрей не позволиха на влезлия от пейката Лука Йович да се разпише. 

Последва рикоширал удар на Леао, който беше избит от Фалконе в корнер. След неговото изпълнение резервата Юнус Муса опита удар, който се оказа неточен. В 88-ата минута Менян отрази далечен изстрел на появилия се от пейката Сантиаго Пиероти. При последвалия корнер аржентинецът прати топката с глава покрай вратата. В последните секунди вратарят на домакините спаси удар с глава на друга резерва - Роберто Пиколи, с което запази мрежата си суха.

МИЛАН - ЛЕЧЕ 3:0

1:0 Пулишич (6')

2:0 Жиру (20')

3:0 Леао (57')

Милан: Менян, Калабрия, Габия, Томори, Ернандес, Адли, Райндерс, Чуквуезе, Пулишич, Леао, Жиру

Лече: Фалконе, Венути, Понграчич, Басчирото, Гало, Блин, Рамадани, Гонсалес, Доргу, Кръстович, Банда

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация