Карлос Насар отново разби конкуренцията, малко не му достигна да подобри уникален рекорд

18:36
Карлос Насар отново разби конкуренцията, малко не му достигна да подобри уникален рекорд

Карлос Насар спечели категория до 89 килограма на Световната купа по вдигане на тежести в Пукет. 19-годишният българин за пореден път не остави шансове на конкуренцията и записа изравнен световен рекорд в двубоя. В изхвърлянето нашето момче записа три успешни опита - 170, 176 и 181, като последното бе и световен рекорд в движението. Веднага след това обаче колумбиецът Йеисон Лопес вдигна 182 и спечели първата част от състезанието. Все пак постижението на Карлос е световен рекордьор за младежите.

В изтласкването Карлос започна без проблеми с 215 кг., което му бе достатъчно за първото място, като в следващите си два опита опита световен рекорд в движението - 224. И в двата си опита Насар бе много близо, но в крайна сметка не успя. Ако беше вдигнал тежестта, щеше да подобри световния рекорд в двубоя с цели девет килограма. В края на изтласкването друг китаец - Тиан Тао пробва да опита на 226, след като се бе провалил преди това на 215 и логично те бяха непосилни за него. Така българинът спечели състезанието с 396 кг.

Втори остана колумбиецът с 392 килограма, а трети завърши световният рекордьор в двубоя Ли Даин от Китай с 383. Четвърти остана големият конкурент на Карлос на европейските първенства - Антонино Пицолато от Италия с 380.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация