Рубиалес за целувката с Ермосо: Тя ми каза, че всичко е наред, но после промени мнението си

17:10
Рубиалес за целувката с Ермосо: Тя ми каза, че всичко е наред, но после промени мнението си

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес разясни своята версия пред “Марка” за прословутата целувка с испанската националка Дженифър Ермосо след финала на световното първенство за жени.

"Сексуалният насилник не задава въпроси. Нямаше сексуален контекст. Тя ми каза, че всичко е наред, но после промени мнението си. Нямаше агресия. Самата Дженифър веднага излезе с опровержение, но след това промени версията си. Не се съмнявате в нейните думи, но в моите се съмнявате? Защото съм мъж ли? Искат да ограничат свободата на мисълта. Никой не може да докаже, че е била под натиск. Можете да говорите каквото искате, но испанското правосъдие се основава на доказателства“, каза Рубиалес, цитиран от БТА.

Припомняме, че по-рано испанската прокуратура издаде заповед за арест на Луис Рубиалес. Заповедта беше издадена, след като помещенията на федерацията бяха претърсени във връзка с договор със Саудитска Арабия, който включваше прехвърлянето на правата за домакинство на Суперкупата на Испания на тази страна.

Подчертава се, че при сключването на тази сделка има признаци на корупция и пране на пари.  Според споразумението със Саудитска Арабия Кралската испанска футболна федерация печели 40 млн. евро всяка година. Освен това прокурорите поискаха 2,5 години затвор за Рубиалес за целувка с футболистката от испанския национален отбор Дженифър Ермосо. 

Луис Рубиалес беше задържан от органите на реда на летището в Испания, след като се върна в страната от Доминиканската република. По-късно той бе освободен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация