"Перфектният треньор за Джокович е Ненад Зимонич"

18:48
"Перфектният треньор за Джокович е Ненад Зимонич"

Горан Иванишевич говори за първи път пред медиите след прекратяването на сътрудничеството си с Новак Джокович и по този повод сподели своето мнение относно избора на нов треньор на най-добрия тенисист в света.

От дни се спекулира кой може да бъде наследникът на хърватина като треньор на Ноле, но засега първата ракета на мъжкия тенис не дава ясни сигнали, че е взел някакво решение по въпроса.

В момента Джокович се готви в Монте Карло за началото на сезона на клей, а край него се навърта бившият селекционер на националния отбор на Сърбия за Купа “Дейвис” Ненад Зимонич. Мнозина изтълкуваха неговото присъствие като знак, че той може да поеме ролята на негов треньор.

Сега, в първото си интервю след раздялата с Новак, Иванишевич посочи, че Зимонич би бил идеалното решение за негов наследник.

“Мисля, че перфектният човек за това в момента е Зики (Ненад Зимонич), заяви Горан пред Sport Klub. - Зики е голям мой приятел, минали сме през много заедно, той е страхотен специалист и най-важното е, че познава добре Новак. В момента Новак не се нуждае от някой напълно нов, който тепърва да го опознава. Нека кажем, че получава 10 дни, Новак „полудява“ и този нов треньор се чуди какво става. Винаги съм казвал, че човек от Балканите може да тренира всеки, но само човек от нашия регион може да тренира балкански играч. Айде, Мариан Вайда, той е словак, близки сме. Борис Бекер също работеше добре с Новак, но той е много интелигентен човек и това му помогна много. Но Зимонич е идеален”, заяви Иванишевич и добави:

“Говорих със Зики още преди да разбера, че Новак го е поканил. Мисля, че той е перфектен за Джокович. Не мисля, че ще го научи на нови неща, но може да разговаря с него по различен начин, с различен подход. Което ще бъде освежаващо за Новак. Зики познава много добре манталитета на Новак, те вече са работили заедно, когато Зимонич беше треньор на националния отбор на Сърбия за Купа “Дейвис”. Затова смятам, че те двамата ще бъдат идеалната комбинация.”

Sportal.rs

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация