Кристиано Роналдо наниза хеттрик за разгромен успех на Ал-Насър

09:24
Кристиано Роналдо наниза хеттрик за разгромен успех на Ал-Насър

Кристиано Роналдо продължи головата си серия в Саудитска Арабия. Португалската суперзвезда направи хеттрик през второто полувреме и изведе Ал-Насър до разгромна победа с 5:1 над гостуващия Ал-Таи в 25-ия кръг на местното първенство. За Роналдо това беше хеттрик номер 64 в славната му кариера.


Единственото попадение за гостите вкара Върджил Мисиджан. Бившият нападател на Лудогорец изненада стража на Ал-Насър Давид Оспина с мощен шут извън наказателното поле в 22-ата минута, но четвърт час по-късно остави тима си в намален състав. Нидерландецът настъпи Оспина и това му донесе втори жълт картон, а в негово отсъствие съотборниците му нямаха шанс срещу Роналдо и компания.


Отавио даде преднина на Ал-Насър в 20-ата минута, а веднага след това Мисиджан изравни с майсторско изпълнение. 30-годишният флангови футболист финтира съперник на границата на наказателното поле и с безмилостен удар опъна мрежата. Голът беше четвърти за Мисиджан от началото на сезона. В 36-ата минута обаче той се превърна в антигерой за Ал-Таи, след като извърши грубо нарушение срещу Оспина и съдията му вдигна червен картон.


Численото предимство на Ал-Насър даде резултат в добавеното време на първата част. След пас на Садио Мане Абдулрахман Гариб вкара втори гол за отбора на Луиш Кастро. През втората част интрига нямаше, а Кристиано Роналдо заби хеттрик за по-малко от половин час и вече има 26 попадения от старта на сезона - с 4 повече от втория в листата на стрелците в СПЛ Александър Митрович.


Роналдо направи няколко пропуска, преди да започне наказателната си акция. В 65-ата минута Садио Мане центрира към португалеца и той беше точен за 3:1 с плътен шут, който не остави шансове на Моатаз Ал-Бакаауи. Само три минути по-късно Кристиано отново се разписа, този път с шут от малкото наказателно поле.


Гостите тотално рухнаха и беше цяло чудо, че до края на мача получиха само още един гол. Негов автор стана отново Роналдо. 39-годишният нападател засече с глава центриране на Абдулмаджид Ал-Сулайхим и с глава прати топката в мрежата. В цялата си кариера португалецът вече има 882 гола и 802 победи.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация