Български национал допусна гол от 40 метра (видео)

07:01
Български национал допусна гол от 40 метра (видео)

Българският национал Димитър Митов допусна сериозна грешка, която беше в основата на загубата на Сейнт Джонстън с 1:2 от гостуващия Дънди в среща от 31-ия кръг на шотландското първенство. Родният страж излезе неразчетено в 6-ата минута и беше прехвърлен от Лайл Камерън от около 40 метра.


"Светците" имаха своите шансове в мача и успяха да изравнят в 60-ата минута чрез Адама Сидибе, но в 80-ата Амаду Бакайоко донесе трите точки на Дънди. Малко преди края бившият футболист на ЦСКА - София Греъм Кери нацели гредата и пропусна да спаси Сейнт Джонстън от поражение.


В класирането отборът на Митов е 10-и с 28 точки. На последните две места са Рос Каунти, който загуби с 1:2 като гост на Абърдийн, и Ливингстън.


Рейнджърс оглави таблицата след очакван домакински успех над Хибърниън с 3:1. Джеймс Таверние пропусна дузпа, а гол на Скот Райт беше отменен, но "сините" поведоха в 26-ата минута, когато Таверние се реваншира за пропиления наказателен удар. В самия край на първото полувреме Майзиан Маолида изравни, но Сирил Десерс веднага върна аванса на Рейнджърс, а в 85-ата минута Раби Матондо сложи точка на спора.


В друг мач днес Мъдъруел и Сейнт Мирън завършиха 1:1, а при същия резултат приключи двубоят между Хартс и Килмарнък.


Утре Селтик гостува на аутсайдера Ливингстън и при успех отново ще излезе с точка пред Рейнджърс.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация