Мъките на Челси нямат край, 10 от Бърнли взеха точка на "Стамфорд Бридж" (видео)

19:50
Мъките на Челси нямат край, 10 от Бърнли взеха точка на "Стамфорд Бридж" (видео)

Челси не успя да победи Бърнли и двата обора завършиха сблъсъка си на "Стамфорд Бридж" при резултат 2:2, въпреки че от 43-тата минута домакините играха с човек повече и на два пъти повеждаха в резултата. Коул Палмър реализира дузпа малко преди почивката, като в тази ситуация Асиньон получи втори жълт картон. Джош Кълън изравни в самото начало на втората част, но в 78-ата минута отново Палмър изглеждаше като спасител за Челси. Вторият гол на таланта обаче не стигна за победа на домакините, защото Дара О'Шей изравни три минути след това. До края дори Бърнли можеше да се добере до победата, но удар на Джей Родригес срещна гредата. Публиката на "Стамфорд Бридж" пък изпрати играчите на Челси и Маурисио Почетино с мощни освирквания.

Почетино реши да остави на пейката за началото Рахийм Стърлинг, като вместо него започна Михайло Мудрик. Беноа Бадиашил пък бе предпочетен пред Трево Чалоба в защитата на домакините. Въпреки че имаше проблеми след мачовете на националния отбор на Англия, Коул Палмър бе готов и излезе като титуляр.

Венсан Компани също направи две промени в сравнение с последния шампионатен мач на отбора. Давид Датро Фофана, който играе в Бърнли под наем от Челси, нямаше право да участва в този двубой. Чарли Тейлър пък седна на пейката. Лайл Фостър и Зеки Амдуни започнаха вместо тях.

Домакините не започнаха много съсредоточено и в първите 8-9 минути Бърнли стоеше по-добре на терена. Челси обаче бе близо до това да поведе в деветата минута, когато Енцо Фернандес стреля добре от границата на наказателното поле, Мурич изби, след което топката срещна и гредата.

Пет минути след това Бърнли пък можеше да поведе на свой ред, след като Одоберт проби отляво и стреля опасно, но Петрович изби с върха на пръстите си.

Джаксън пропусна следващата много добра възможност в това открито начало на двубоя. Мурич тук се намеси добре и спаси с крак. В 20-ата минута Аксел Дисаси прати топката във вратата, но и тук нямаше гол, тъй като след намесата на ВАР и съответните повторения стана ясно, че французинът играе с ръка.

Петрович трябваше да се намесва за втори път в 26-ата минута, и отново го направи добре, след като изби шут на Кълън. Последваха пропуски на Мудрик и Ларсен.

Ключовият момент в този двубой бе в 40-ата минута, когато главният рефер Дарън Ингланд отсъди дузпа в полза на Челси и втори жълт картон за Лоренц Асиньон. Французинът сложи ръката си на рамото на украинеца, но нарушението изглеждаше доста пресилено. ВАР разгледа продължително ситуацията, но решението на Ингланд не бе променено. Венсан Компани пък също получи червен картон заради бурните си протести. Коул Палмър изпълни изключително хладнокръвно и технично наказателния удар, с което даде преднина на домакините.

В добавеното време Челси дори можеше да удвои, но Мурич се намеси добре и спаси удар отблизо на Густо.

Въпреки че бе с човек по-малко, Бърнли изравни резултата само две минути след подновяването на играта, когато многоходова атака на гостите завърши с двойно между Кълън и Браунхил и страхотен удар на първия от повече от 25 метра - 1:1.

Челси се хвърли в атака, но в 60-ата минута Бърнли можеше шокиращо да стигне до пълен обрат, след като Фостър засече с глава от няколко метра перфектно центриране на Кълън отляво. Петрович обаче показа изключителен рефлекс и изби, след което Фостър опита добавка, но Бадиашил блокира пред голлинията.

Двубоят продължи да бъде изпълнен с положения. Естеве блокира в решаващия момент удар на Мудрик, а Мурич спаси шут на Джаксън отблизо.

Стражът на Бърнли за пореден път се намеси добре в 75-ата минута, когато "закова" топката след изстрел по земя на Палмър.

Три минути след това Стърлинг, появил се като резерва малко преди това, изведе с пета Палмър, който стреля в ъгъла за 2:1.

Бърнли обаче отново не се отказа и само три минути след това гостите изравниха отново. Този път Петрович сгреши след удар с глава на О'Шей в близкия ъгъл. Стражът се опита да улови и позволи на топката да мине през ръцете му.

До края Мадуеке и Стърлинг пропуснаха до донесат победата на Челси, като особено фрапантен бе пропускът на англичанина, който с глава не уцели вратата отблизо. В 88-ата минута Бърнли бе още по-близо до победата, но удар на Джей Родригес с глава срещна гредата, а след това при добавката нападателят само трябваше да уцели вратата, но стреля над нея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация