Нюкасъл сътвори исторически обрат срещу Уест Хам в невероятен спектакъл с марка "Висша лига" (видео)

18:58
Нюкасъл сътвори исторически обрат срещу Уест Хам в невероятен спектакъл с марка "Висша лига" (видео)

Нюкасъл победи Уест Хам с 4:3 след изумителен обрат в изключителен мач от 30-тия кръг на Премиър лийг. “Свраките” поведоха с ранно попадение от дузпа на Александър Исак (6’), но лондончани обърнаха нещата в своя полза след попадения на Микаел Антонио (21’), Мохамед Кудус (45+10’) и Джаръд Боуен (48’). Нюкасъл обаче на свой ред осъществи феноменален обрат и спечели срещата след второто попадение от дузпа на Исак (77’) и още две попадения на резервата Харви Барнс (83’, 90’). Джамал Ласелс и Валентино Ливраменто от домакините се контузиха и бяха заменени принудително, а в края на мача Антъни Гордън получи червен картон.

Така Нюкасъл постигна втора победа в последните си пет мача и поне временно се изкачи на 8-а позиция, само на точка от днешния си съперник, за който това бе първо поражение в последните пет срещи.

Oще в 3-тата минута Владимир Цоуфал от “чуковете” извърши нарушение срещу Антъни Гордън и реферът Робърт Джоунс посочи бялата точка. Ситуацията бе прегледана заради съмнения за засада, но съдията не промени решението си. Дузпата бе изпълнена безпроблемно от Александър Исак, който прати Алфонс Ареола в грешния угъл - 1:0 за Нюкасъл в 6-ата минута. Последваха по едно положение за двата отбора, като голмайсторът Исак и Микаел Антонио не бяха точни с ударите си.

В 21-вата минута Уест Хам успя да изравни. Лукас Пакета изведе чудесно Антонио и нападателят на “чуковете” реализира, останал очи в очи с Мартин Дубравка. Нюкасъл опита бързо да си върне предимството, но удар на Антъни Гордън бе спасен от Ареола. Отново младият англичанин бе замесен в опасно положение в 36-ата минута, когато засече опасно с глава центриране на Джейкъб Мърфи, но не успя да намери очертанията на вратата на Уест Хам.

Последва огромно продължение на първата част от 10 минути. В шестата минута от него Бруно Гимараеш можеше да изравни, но далечният му изстрел срещна напречната греда на Ареола. В последната минута на допълнителното време Уест Хам поведе. “Чуковете” изпълниха бързо нарушение в своя полза и изненада домакините. Джаръд Боуен намери Мохамед Кудус, който се разписа с удар с десния крак за 1:2. Нюкасъл имаше претенции към главния съдия за бързо подновената игра, но в крайна сметка нямаше нищо нередно с попадението.

Още със самото начало на втората част “чуковете” нанесоха трети удар. След изпълнение на корнер за Нюкасъл последва страхотна контраатака, при която Мохамед Кудус изведе Джаръд Боуен очи в очи с Дубравка и резултатът стана 1:3. Последваха сравнително спокойни минути, в които Нюкасъл натисна, но дълго време не успяваше да създаде нещо опасно. Деивид Мойс, поуспокоен, извади от игра Микаел Антонио и пусна в игра Калвин Филипс, като сякаш след тази смяна започнаха и проблемите за тима. В 73-тата минута Гордън центрира опасно към Харви Барнс, който стреля в тялото на влезлия на почивката вратар на Уест Хам Лукаш Фабиански.

Това положение сякаш окуражи “свраките”, които още в следващата атака създадоха нова възможност, при която отново полският страж на “чуковете” трябваше да избива удар на Барнс. В тази ситуация обаче влезлият като резерва Калвин Филипс в опита си да избие нацели крака на Антъни Гордън в наказателното си поле. След преглед с ВАР главният съдия отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Александър Исак, който отново изпълни без проблеми и реализира втората си дузпа в мача в 77-ата минута - 2:3.

Драмата обаче тепърва предстоеше. Отлично игралият Исак влезе в ролята на асистент, като изведе страхотно Харви Барнс, който останал сам срещу Фабиански не сбърка и изравни за 3:3 в 83-тата минута, като хвърли в делириум домакинските фенове на “Сейнт Джеймсис Парк”. В последната секунда на редовното време дойде и пълният обрат в мача. Страхотно включилият се в мача Барнс отбеляза за 4:3 със страхотен далечен шут, който не остави никакви шансове на Фабиански. До края на срещата имаше време и за втори жълт и съответно червен картон за Антъни Гордън. В самия край на мача Уест Хам можеше да изравни, когато Дубравка увисна при центриране, но Томаш Соучек стреля с глава в аут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация