Лийдс изкопчи точка от Уотфорд, Груев не игра заради травма

07:53
Лийдс изкопчи точка от Уотфорд, Груев не игра заради травма

Българинът Илия Груев, който лекува контузия, пропусна мача на клубния си Лийдс, който направи грешна стъпка срещу тима на на Уотфорд, завършвайки 2:2, с което на върха в Чемпиъншип остана съставът на Ипсуич.


Три гола в последните 15 минути на мача украсиха първото полувреме. Байо откри резултата в 31-а минута със своя шести гол за сезона във второто ниво на футбола в Англия. И когато изглеждаше, че Уотфорд контролираше развоя на срещата, дойде ред на Лийдс. Крисенсио Съмървийл изравни в 37-а минута със своя 16-ти гол за сезона в Чемпинъшип. Само че първото полувреме завърши с аванс за домакините, защото Емануел Денис направи 2:1 минута преди края на редовното време на първата част.  Лийдс изпитваше огромни проблеми в играта като трима от титулярите Джо Родън, Етан Ампаду и Дан Джеймс изиграха 120 минути за Уелс през седмицата.


Том Клевърли водеше Уотфорд за втори път като мениджър, след като преди паузата за мачовете на националните отбори „стършелите“ спечелиха с 1:0 на терена на Бирмингам.


След почивката Лийдс Юнайтед владееше топката над 75% от времето, но защитата на Уотфорд не допусна много чисти ситуации за гол. Младият нападател на Лийдс Юнайтед Матео Джоузеф се появи на игра в в 84-а минута и около 60 секунди след това прати топката в мрежата за 2:2, реализирайки първото си попадение в Лигата. В края на февруари той се разписа на два пъти във вратата на Челси, но те бяха в ФА Къп.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация