Кубрат: Галата ще бъде зашеметяваща

22:18
Кубрат: Галата ще бъде зашеметяваща

Официалната пресконференция преди битката Кубрат Пулев - Игор Шевадзуцкий се проведе по-рано днес (27.03) в столичния хотел “Маринела”. Главните замесени в двете основни битки за предстоящата бойна гала в събота (30.03) застанаха лице в лице и отговориха на въпроси на журналисти.

На събитието присъстваха още и треньорът на Кубрат и Тервел Ибн Кейсън, бившият наставник на Кобрата Ули Вегнер, боксовите промоутъри Ивайло Гоцев и Джон Уърд (EPIC Promotions), както и съперниците на нашите бойци - Игор Шевадуцкий и Роли Ламбърт.

Основен акцент по време на пресконференцията бе фактът, че Кубрат Пулев ще запази шанса си да се бие за световна титла срещу Махмуд Чар. Двамата имат споразумение в договора помежду им, който гарантира, че ще премерят сили през септември, ако Чар е възстановен от контузията си.

“Галата ще бъде зашеметяваща и ще бъде много интересна за всички! Има много интересни боксови битки, които дори и хора, които не са големи фенове на бокса, ще им бъдат интересни. Брат ми ще играе срещу много сериозен противник и си заслужава да се глед", заяви Пулев.

"Новият ми опонент е подготвен. Играл е преди месец, което значи, че е в добра форма. С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември месец. Пожелавам му бързо възстановяване и пожелавам на всички бойци в самата гала да имат успех и да покажат най-доброто от себе си", допълни софиянецът.

Припомняме, че 33-годишният украинец Шевадуцкий прие битката с Кобрата с една седмица предизвестие, тъй като първоначално планираният опонент Махмуд Чар получи контузия и отпадна от двубоя. В своето изказване Украинския хълк изказа своите благодарности към щаба на Пулев за бързата организация за битката и отворената възможност да се изяви в България.

Украинският нокаутьор има 11 победи и 1 загуба с нокаут в професионалната си кариера до момента. Битката му с Кубрат Пулев ще бъде за интернационалната титла на Световната боксова асоциация.

81-годишният боксов специалист Ули Вегнер, който пристигна в България специално за шоуто тази събота, заяви, че Кубрат е в най-добрата си форма за предстоящата битка.

"Кубрат е в най-добрата си форма и обещавам, че за него ще дойде най-доброто и това ще бъде след няколко дена!", категоричен бе германецът.

Настоящият треньор на Кобрата, Ибн Кейсън, не само че похвали родния боец за смелостта да приеме битка, вместо да чака до септември, но и се изказа ласкаво за уменията на Шевадуцкий.

"Обичам България и се потопих в културата тук. Виждам, че Кубрат е такъв, какъвто е, защото той идва именно от тази държава. Тази битка не трябваше да се случи. Повечето бойци биха изчакали двубоя за титла, но Кубрат избра да приеме битка, за да зарадва българите. Не става въпрос за парите при него. Повечето бойци не биха направил това, което направи той. Познавам много добре Шведауцкий. Знаем се от няколко години. Той трябваше да работи с мен преди време. Знам, че е опасен удряч и това няма да бъде лесна битка за Кубрат. Този боец може да удря здраво и с двете ръце", заяви Кейсън.

Бойната галавечер с участието на братя Пулеви ще бъде излъчвана в ефира на bTV.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация